Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΑλουμινόχαρτο: Σε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ποτέ

Αλουμινόχαρτο: Σε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ποτέ

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά.

Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στα σνακ: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι!

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Με 36.000 ευρώ τον χρόνο θα νοικιάσει το πάρκινγκ πίσω από τον ΟΣΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με το ποσό των 36.000 ευρώ το μήνα θα νοικιάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από...

Δέλτα Έβρου: Πρώτος θάνατος αλόγου πιθανότατα λόγω έλλειψης γλυκού νερού

Περίπου 150-200 άλογα, τα οποία είναι οικόσιτα αλλά έχουν περιέλθει σε άγρια μορφή, βρίσκονται...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Δεν έχετε κλιματιστικό; – Τι μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ όταν έχει καύσωνα

Η θερμοκρασία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να «αγγίξει κόκκινο» στη χώρα μας με...

Παρόμοια