Αλεξάνδρα Γκουλιάμα: “Προτεραιότητα να κρατήσουμε τον πληθυσμό στο νομό Έβρου” (βίντεο)

H Αλεξάνδρα Γκουλιάμα Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση ” του Χριστόδουλου Τοψίδη, φιλοξενήθηκε στο evros24.gr και μίλησε από καρδιάς, στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη. 

Στόχος της συνέντευξης, να την γνωρίσουν οι πολίτες, σαν άνθρωπο και να την εμπιστευθούν, ώστε να της δώσουν την ευκαιρία να υπηρετήσει το δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χορηγούμενη

Η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα κόρη και αδερφή αστυνομικού, είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, μητέρα 3 παιδιών, σύζυγος στρατιωτικού ιατρού (Δ/της στο Στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου), κάτοικος Αλεξανδρούπολης και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στις δομές αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας.

Σε ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και όχι με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και δέχθηκε προτάσεις από δημοτικές παρατάξεις, απάντησε πως η ίδια πιστεύει πως της ταιριάζει περισσότερο η δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια. “Γνωρίζω καλύτερα τα προβλήματα του νομού απ’ ότι της πόλης” μας είπε χαρακτηριστικά, αφού λόγω της δουλειάς της έχει βρεθεί σχεδόν σε όλα τα χωριά του νομού Έβρου και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως Περιφερειακή Σύμβουλος.

Αν και δέχθηκε τρεις προτάσεις από διαφορετικούς συνδυασμούς για να είναι υποψήφια, επέλεξε να βρεθεί στο πλευρό του Χριστόδουλου Τοψίδη και στο ψηφοδέλτιο της “Περιφερειακής Σύνθεσης”. “Με έπεισε με τα επιχειρήματά του ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Έχει ένα συνδυασμό χωρίς κομματικό προσανατολισμό, είναι ικανός, δυναμικός. Μου έδειξε την ομάδα του, με διεκδίκησε σοβαρά. Έχει πρόγραμμα και λογική”  επεσήμανε η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα του νομού Έβρου, αναφέρει ως πρώτο το δημογραφικό. “Το  δημογραφικό είναι που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Ερημώνουν τα χωριά, δεν υπάρχουν νέοι να καλλιεργήσουν τα χωράφια, έτσι προκύπτει φτώχεια, μεταναστεύουν οι νέοι και έπειτα φεύγουν και οι υπηρεσίες και ερημώνει η περιοχή” σημειώνει.

Ωστόσο πιστεύει πως η διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να κάνει πράγματα για να κρατηθεί ο πληθυσμός στον Έβρο.

Ως δεύτερο θέμα αναφέρει την ισχνή επιχειρηματική δράση στο νομό και το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να δημιουργηθεί επενδυτική δραστηριότητα.

Το τρίτο σημείο, και όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά, είναι η “εκμετάλλευση” του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έτσι ώστε οι καινοτομίες που παράγει να συνδεθούν με την κοινωνία και να αποτελέσει το ίδιο το πανεπιστήμιο μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας, αλλά και η Περιφέρεια να συμβάλει έτσι ώστε να αποκτήσει Βαλκανικό γιατί όχι και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Πιστεύει ακράδαντα στην νίκη  της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η ίδια θα υπακούσει στον Χριστόδουλο Τοψίδη και θα ασχοληθεί με όποιον τομέα της αναθέσει, όμως θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά στα θέματα παιδείας και στην κοινωνική πολιτική.

Όσο για τους λόγους που θα έπρεπε οι πολίτες να την εμπιστευθούν και να της δώσουν τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς, που δικαιούνται στο ψηφοδέλτιο, είναι η εργατικότητα που τη διακρίνει, η μεθοδικότητα, η ακαδημαϊκή της μόρφωση, η μεγάλη εθελοντική δράση. Απευθυνόμενη προς τους πολίτες είπε χαρακτηριστικά: “Δώστε μου τη δυνατότητα να περάσω κι αυτές τις εξετάσεις”.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αλεξάνδρα Γκουλιάμα: