30.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Αρ. Ξενόφος από Αλεξανδρούπολη: «Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμανιού της πόλης» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Στην Αλεξανδρούπολη, και ειδικότερα στον Οργανισμό Λιμένος της πόλης, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, συζητώντας με τη διοίκηση του ΟΛΑ για την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμανιού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξενόφος μίλησε με τον πρόεδρο του ΟΛΑ, Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, καθώς και εργαζόμενους του Σωματείου Λιμενεργατών. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η διαδικασία της αξιοποίησης θα ξεκινήσει εντός λίγων εικοσιτετράωρων ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική γεωστρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη εμπορικό και ενεργειακό χάρτη.

Α-Δ: κ. Χατζημιχαήλ, κ. Ξενόφος, κ. Χατζηκωνσταντίνου

«Η Αλεξανδρούπολη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω υποδομών και θέσης»

«Η σημερινή μου επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι μια διήμερη περιοδεία στα περιφερειακά λιμάνια που θα αποτελέσουν και το πρώτο κύμα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων του ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε ο κ. Ξενόφος χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η Αλεξανδρούπολη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για δύο λόγους: λόγω της προοπτικής ανάπτυξης που έχει το λιμάνι με τις πολύ μεγάλες υποδομές, και λόγω της γεωγραφικής της θέσης που προσδίδει στο λιμάνι έναν ιδιαίτερα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο.

Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης

«(Το λιμάνι) ενισχύεται περαιτέρω και με παράλληλες πρωτοβουλίες, τόσο από την πλευρά του ταμείου όσο και από ιδιωτικούς φορείς, και αναφέρομαι στην ενέργεια – χαρακτηριστικά να αναφέρω την απόφαση του ταμείου, τη Δευτέρα που μας πέρασε, να ξεκινήσουμε το διαγωνισμό για την αξιοποίηση τη υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα» τόνισε στη συνέχεια ο ίδιος, υπενθυμίζοντας την πρωτοβουλία κατασκευής της πλατφόρμας ακριβώς απέναντι από το λιμάνι.

«Οι ενεργειακές πρωτοβουλίες και προσδίδουν στο λιμάνι ένα σημαντικό ρόλο»

«Το ενεργειακό αποτύπωμα – οι ενεργειακές πρωτοβουλίες – μπορούν να προσδώσουν και προσδίδουν στο λιμάνι ένα σημαντικό ρόλο, και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προσελκύσει στο διαγωνισμό που θα υποβληθεί πολύ σύντομα» υπογράμμισε αμέσως μετά, εξηγώντας πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση του λιμένα για πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τις υποδομές του λιμανιού και της Αλεξανδρούπολης αλλά και των άλλων λιμανιών, όπως αυτό της Σαμοθράκης, το οποίο έχει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της περσινής χρονιάς.

«Σύντομα θα έχουμε και κάποιες επιπρόσθετες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τη διασύνδεση του λιμανιού, τόσο στο σιδηροδρομικό κομμάτι όσο και με την Εγνατία οδό» κατέληξε ο κ. Ξενόφος.

«Φτάνουμε σε ένα σημείο που έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε προς αξιοποίηση ένα λιμάνι καθαρό»

«Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με τη μέθοδο της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (το 67%) του ΟΛΑ, υποδεχόμαστε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Χατζημιχαήλ, γνωστοποιώντας ότι τους προηγούμενους μήνες έχουν γίνει πολλά, και συνεχίζουν να γίνονται ακόμα περισσότερα.

«Ο ΟΛΑ, σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και το μέτοχο, έχει τρέξει μια διαδικασία με την οποία έχουν επιλυθεί ζητήματα που ταλαιπώρησαν το λιμάνι, τη πόλη και τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, για περισσότερα από 30 χρόνια. Φτάνουμε σε ένα σημείο που έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε προς αξιοποίηση ένα λιμάνι καθαρό, χωρίς τα στοιχεία εκείνα που λειτούργησαν ως “τροχοπέδη” στην ανάπτυξη του λιμένα και της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια μεταβατική περίοδο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού.

«Θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές»

«Ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου με πολύ προσοχή θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές, προκειμένου να μπορέσει αυτή η αξιοποίηση του λιμένα να συμπαρασύρει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης αλλά του συνόλου της ΑΜ-Θ» είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τις ταχύτητες με τις με τις οποίες λειτούργησε η ελληνική κυβέρνηση στη περίπτωση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες για τα δεδομένα της ελληνικής γραφειοκρατίας «θεωρούνται ιλιγγιώδεις».

«Στόχος είναι να αναπτυχθεί ο λιμένας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να έχει οφέλη για την κοινωνία. Ο στόχος και της διοίκησης του ΟΛΑ είναι να διασφαλίσει ταυτόχρονα τα εθνικά συμφέροντα με απόλυτη συνάρτηση με τα τοπικά συμφέροντα. Στόχος η διάχυση του όποιου παραγόμενου πλούτου στην τοπική κοινωνία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΑ, προσθέτοντας ότι η ίδια η ανάπτυξη του λιμένα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μετασχηματισμού της περιοχής.

«Όλοι συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα: την ανάπτυξη της περιοχής με ναυαρχίδα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

«Είχαμε μια πολύ παραγωγική κουβέντα, και σε επίπεδο διοίκησης αλλά και με τους εργαζόμενους, και το σωματείο των Λιμενεργατών» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Ξενόφου στην περιοχή.

«Όλοι συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα: την ανάπτυξη της περιοχής με ναυαρχίδα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όλοι μας πιστεύουμε στις δυνατότητες του λιμανιού – άλλωστε η ίδια η πόλη φτιάχτηκε γύρω από το λιμάνι. Επιτέλους ωρίμασαν οι συνθήκες – 100 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, να φτάσουμε στην έναρξη της διαδικασίας πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου» έκλεισε ο ίδιος, ευχαριστώντας την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Μεγάλη επιτυχία για το διήμερο Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Έβρου (βίντεο)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο Εξωστρέφειας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τον ΣΒΒΕ και την ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π στην παραλιακή, όπου καταστηματάρχες της τοπικής αγοράς εξέθεσαν στην παραλιακή οδό τα προϊόντα τους. Με τον τρόπο αυτό ήρθαν σε γνωριμία με τους κατοίκους και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, τονώνοντας παράλληλη την τοπική οικονομία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ