Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο της εορτής της ΣΤ΄ Κυριακής του Ματθαίου.
Κατόπιν άδειας και ευλογίας του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, στο θυσιαστήριο του Μητροπολιτικού Ναού ιερούργησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος.
Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης έγινε δεκτός με ιδιαίτερη χαρά από τους πιστούς της ενορίας του Αγίου Νικολάου και κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εξέφρασαν την τιμή και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του.
Κατά την έναρξη του κηρύγματός του, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την άδεια να τελέσει τη Θεία Λειτουργία, ενώ αναφέρθηκε στη χαρά του για την επιστροφή του σε έναν τόπο με ιδιαίτερους δεσμούς και γνώριμα πρόσωπα.
Το μήνυμα από τη θεραπεία του παραλυτικού
Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού, ο κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στη σημασία της πίστης και της πνευματικής θεραπείας του ανθρώπου.



Όπως τόνισε, ο Χριστός θεράπευσε πρώτα την ψυχή και στη συνέχεια το σώμα του ασθενούς, αποκαλύπτοντας τη θεϊκή Του εξουσία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πίστη των ανθρώπων που μετέφεραν τον παράλυτο, επισημαίνοντας ότι η αληθινή πίστη δεν περιορίζεται σε μια προσωπική σχέση, αλλά εκφράζεται μέσα από την αγάπη, τη συμπαράσταση και τη φροντίδα προς τον συνάνθρωπο.
Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αποτελεί χώρο πνευματικής θεραπείας, όπου ο άνθρωπος μπορεί να βρει συγχώρεση και ελπίδα, μέσα από τη μετάνοια και την εμπιστοσύνη στον Χριστό.
























