Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑποστολάκης για Έβρο: «Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες»

Αποστολάκης για Έβρο: «Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες»

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο ατυχήματος στον Έβρο λόγω της παρουσίας οπλισμένων πολιτών που εμπλέκονται στη φύλαξη των συνόρων εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας για τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές». Πρόσθεσε ότι η ανησυχία του είναι «η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες».

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, ο ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα (απόκρουσης μεταναστευτικών ροών) ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου. «Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της Ε.Ε. που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, «όποιος δεν ανησυχεί ζει σε άλλη πραγματικότητα». Πρόσθεσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα στη Συρία, χρησιμοποιώντας το Προσφυγικό ως εργαλείο πίεσης. Το πού θέλει να το φτάσει είναι ένα ερώτημα».

Ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, χθες Πέμπτη, δεν πρέπει να κατέληξε σε πολύ βολικές λύσεις για τον τούρκο πρόεδρο, που σημαίνει ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς «έχει πέσει και η δημοτικότητά του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

ΤΕΡΝΑ και Εγνατία Οδός: Τα επόμενα βήματα για την παραχώρηση

Στην τελική ευθεία της μεταβίβασης εισέρχεται η Εγνατία Οδός, ενάμισι χρόνο μετά την υπογραφή...

Στα τελωνεία Κήπων και Καστανεών ο Δ. Γαλαμάτης μαζί με τον Χ. Τοψίδη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε σήμερα μαζί με τον...

Παρόμοια