Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
22.7 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαAνοίγουν από αύριο τα διαγνωστικά, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με άλλη μορφή

Aνοίγουν από αύριο τα διαγνωστικά, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με άλλη μορφή

Ανοίγουν αύριο τα διαγνωστικά κέντρα μετά την απόφαση που πήρε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Στο εξής θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν, για την ασφαλιστική τιμή δηλαδή, και στη συνέχεια θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο δεν θα πληρώνουν όπως αποφασίστηκε το 15% της συμμετοχής στις εξετάσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς κτλ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την πλευρά των εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς όπως είπαν, υπήρχαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν σε βάθος. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε πει ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Όπως είχε εξηγηθεί για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η βουλή έχει κλείσει.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Παρόμοια