Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑυξήθηκαν τα δάνεια, μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν τα δάνεια, μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο

Μείωση κατά 95 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο οι καταθέσεις των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνολικά, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκαν στα 151,17 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να υποχωρεί στο 3,1% από 3,4%.

Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 2,75 δισ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να ενισχύεται στο 12,2% από 11,2% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι Μη Χρηματοπιστωτικές Επιχειρήσεις (ΜΧΕ) κατέγραψαν άνοδο 2,9 δισ. ευρώ, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμφάνισαν μείωση 244 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα συνολικά αυξήθηκαν κατά 2,65 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης 2,05 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 5,5%.

Στο μέτωπο των δανείων, η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 2 δισ. ευρώ, από 151 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής στο 15,6%. Για τις ΜΧΕ ειδικότερα, ο ρυθμός παρέμεινε στο 16,1%, με καθαρή ροή 1,85 δισ. ευρώ.

Αύξηση παρουσίασε και η χρηματοδότηση προς ιδιώτες και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, με θετική καθαρή ροή 133 εκατ. ευρώ, έναντι 31 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανέβηκε στο 1,4% από 0,9%.

Αντίστοιχα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, η καθαρή ροή ήταν θετική κατά 34 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης τους παρέμεινε αρνητικός στο -0,8%.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Νέο κατάστημα εστίασης με γεύσεις από την Τουρκία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κατάστημα όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το καφέ–μπαρ PENNAN, ένα νέο...

«Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οι παρατάξεις καταγγέλλουν την απώλεια των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ για… 1 ευρώ»

Οι παρατάξεις ΑΡΧΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΝ' ΕΡΓΩ ΜΑΖΙ εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία μας για...

Αλεξανδρούπολη: Εμπορικό κέντρο στις αποθήκες ΚΥΔΕΠ; – Σκέψεις και προτεραιότητες για την πόλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των Super Markets και έχει έδρα...

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Ενημέρωση και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Σύλλογο Γυναικών Νίψας

Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο τη γνώση και την πρόληψη πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης...

Παρόμοια