14.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

30 αθλητές πραγματοποίησαν μια διαδρομή 30 χλμ. πέριξ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων

- Χορηγούμενη-

Λόγω των φυσικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκε η διαδρομή των 210 χλμ όπως κάθε χρόνο. Οι τολμηροί ποδηλάτες που έδωσαν το παρόν και μας τίμησαν με την παρουσία τους πραγματοποίησαν μια διαδρομή 30 χλμ στα όμορφα τοπία του Πάρκου Φιλίππων. Στην συνέχεια ακολούθησε μια γόνιμη και ευχάριστη συνάντηση στον φιλόξενο χώρου του καφέ του αρχ. χώρου των Φιλίππων όπου διεξήχθει και η κλήρωση των στολών ποδηλασίας. Νικητές αναδείχθηκαν οι κύριοι: Χρήστος Τοπαλίδης Κυνιαζόπουλος (Δράμα), Τσέλιος Γεώργιος (Καβάλα), Γεργης Τρύφων (Εδεσσα), Τσιόκας Ιωάννης (Θεσσαλονίκη).

- Χορηγούμενη-1

Τηναπόφαση να μην πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη διαδρομή του BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2021 αναγκάστηκε να πάρει η διοργάνωση ύστερα από τις συνεχείς επιθεωρήσεις στην περιοχή της διαδρομής τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι προβλέψεις, έδειχναν θετικές παρόλη την γενικευμένη καιρική αστάθεια. Οι προβλέψεις αυτές παρέμειναν αμετάβλητες μέχρι τις 03:00’ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα δεδομένα άλλαξαν μετά από εκείνη την ώρα και έτσι μέλη της διοργάνωσης μετέβησαν στα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, όπου διαπιστώθηκε πως λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και εισροής φερτών υλικών στους δρόμους η διεξαγωγή του Brevet θα έθετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Γι’αυτό, η απόφαση της ακύρωσης βρήκε σύμφωνους και τους περισσότερους τολμηρούς ποδηλάτες που βρέθηκαν στην εκκίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Brevet δεν αναβάλλονται σε μελλοντικές ημερομηνίες αλλά ακυρώνονται μόνο όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας των ποδηλατών και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση, που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα. Οι ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως η  έντονη βροχόπτωση και γι’ αυτό δεν ακυρώθηκε εξαρχής η εκκίνηση παρά μόνον όταν διαπιστώθηκε πως ο δείκτης επικινδυνότητας είχε ανέβει σε σημείο που να τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια όλων.

Σχόλιο συμμετέχοντα:

“Εχθές είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχω σε μια εξαιρετική διοργάνωση στο Brevet Philippi που τελικά πρυτάνευσε η λογική και οι αρχές έβαλαν πάνω απ’ όλα τη σωματική μας ακεραιότητα και τελικά το ακύρωσαν, ωστόσο μόνο χαμένοι δε βγήκαμε από την εξέλιξη αυτή διότι μετά από απόφαση των διοργανωτών έγινε μια εξαιρετική διαδρομή 30+ χλμ στα πέριξ του αρχαιολογικού πάρκου των Φιλίππων που είχε απ´ολα, μας αντάμειψε, μια ωραία διαδρομή με ωραίες ανηφόρες καλό τέμπο και πολύ ροδόνερο, μετά ακολούθησε καφές και φαγητό προσφορά της διοργάνωσης όπου γνώρισα πολλούς και καλούς καταξιωμένους ποδηλάτες, ανθρώπους του τόπου και των αρχών, ειπώθηκαν ωραία και σοφά λόγια από όλους, μικρούς και μεγάλους, μοιραστήκαμε εμπειρίες και όλοι μαζί βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για τη συνέχιση όλων αυτών των ωραίων δραστηριοτήτων…ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία τον κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη. Παροτρύνω και προτείνω σε όλους να κάνουν τέτοιες ή παρόμοιες δράσεις, μόνο κερδισμένοι θα βγαίνουμε στο τέλος!!!!” – Ξενοφών Κ.

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2021, διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Οι Συνεργαζόμενοι φορείς είναι δήμοι Αμφίπολης, Καβάλας, και Παγγαίου. Αρωγός της διοργάνωσης το τμήμα ποδηλασίας του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ.

Το 3ο Brevet Φιλίππων διοργανώνεται στην επέτειο της ιστορικής Μάχης των Φιλίππων (του 42 π.Χ.), που έκρινε την τύχη της Δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη συνέχεια, καθιστώντας την περιοχή των Φιλίππων επίκεντρο κοσμογονικών εξελίξεων στον αρχαίο κόσμο. Στόχος η συμβολική σύνδεση των σημαντικών αρχαιολογικών τόπων της περιοχής: των Φιλίππων (ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων έχει ήδη χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και της Αμφίπολης, διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τερματισμό την Πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

___________________

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους υποστηρικτές του θεσμού!

Χορηγοί: Γυναικείος Παραγωγικός Συνεταιρισμός Κοκκινογείων Δράμας, Εστιατόριο “Ο Ναύτης”, Johnnies’ Beer, Ξηροί Καρποί “Kimis” και το Fresco Bar στη Δράμα.

Χορηγός για τα συλλεκτικά μπλουζάκια: Tooman Factory

Χορηγός Οπτικής Επικοινωνίας: Non Stop design studio

Χορηγοί Επικοινωνίας τα εξής ΜΜΕ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ, Kavala News,  Kavala Post, Πρωινή, Evros24.gr, Kavala Portal, Εφημερίδα Θασιακή, Ραδιόφωνο Kavala News 102.8,  Ραδιόφωνο NRG 98.5, Ραδιόφωνο ΠΡΩΙΝΗ

Η μη πραγματοποίηση της συνηθισμένης διαδρομής των 210 χλμ. του BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2021 ήταν μια δύσκολη απόφαση, η οποία αυτή πάρθηκε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. Η διοργάνωση συνεχίζει να υπηρετεί τον ποδηλάτη και με την ίδια συνέπεια και σοβαρότητα περιμένει όλους τους φίλους ποδηλάτες του χρόνου.  

Το BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ δίνει ραντεβού τον Οκτώβριο του  2022 και οι εγγραφές του θα ανοίξουν, όπως και φέτος, στις αρχές Μαΐου. Σας περιμένουμε και του χρόνου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ