Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των σχολείων στο ΚΕΓΕ (video)

Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη η διαμόρφωση του οικοπέδου έκτασης 12 στρεμμάτων για την κατασκευή των νέων σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή του ΚΕΓΕ.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είχε υπογραφεί πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, και μάλιστα, όπως δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κουκουράβας, η αντίδραση του αναδόχου ήταν άμεση, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες από τους τοπογράφους, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές με εντατικούς ρυθμούς, σε τέτοιο βαθμό που μάλιστα είναι πολύ πιθανό, οι εργασίες να ολοκληρωθούν συντομότερα από ότι προβλέπεται.

“Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο προχωρά πολύ γρήγορα, τηρώντας πάντα, τα μέτρα ασφαλείας, προς όφελος όλων των Δημοτών” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το έργο «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης» προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ, προβλέπει, δύο κτίρια επιφάνειας 6400 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, τον αύλειο χώρο των οποίων θα περιλαμβάνει εκτός από τον χώρο συνάθροισης – αύλησης των μαθητών, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ. Κάθε κτίριο θα είναι 12θέσιο, ικανό να φιλοξενεί 360 μαθητές.

Στο νέο κτίριο του Γυμνασίου προβλέπεται να μεταστεγαστεί το 4ο Γυμνάσιο, ενώ στο κτίριο του Λυκείου θα μεταστεγαστεί το 2ο ΓΕΛ.