fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β. Τσιομπανίδης: «Η Θράκη είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για τις δυνάμεις και αδυναμίες της Θράκης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, σε περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή μας. Μαζί του βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, ο Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη οικοδόμησης μιας πατριωτικής συμμαχίας στην Ελλάδα, καθώς και την ανάγκη να αντιληφθεί ο κόσμος ότι οι λύσεις στα επίκαιρα προβλήματα είναι εντός των δυνατοτήτων του.

O κ. Τσιομπανίδης

«Δυστυχώς είμαστε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας»

«Ήταν μια πολύ πετυχημένη περιοδεία, που μόνο καλό μπορεί να αποφέρει στην περιοχή μας. Θέσαμε προτάσεις στους φορείς που θα μεταφερθούν και στην κεντρική εξουσία, προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει για να αναβιώσει ο τόπος και να ξεφύγουμε από το τέλμα» δήλωσε εμφατικά ο κ. Τσιομπανίδης. «Δυστυχώς είμαστε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδος. Θα πρέπει να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε ως περιοχή για να ξεφύγουμε από αυτή τη μιζέρια και ηττοπάθεια. Ως χώρα, δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, έχουμε όμως Πρωτογενή Τομέα και τουρισμό – θα πρέπει να σταθούμε σε αυτά που έχουμε, και σε αυτά που μπορούν να μας αποδώσουν σήμερα κιόλας οφέλη» επεσήμανε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας το τουρισμό ως εύθραυστη δίοδο και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στροφή στον Πρωτογενή Τομέα.

«Ανάγκη οικοδόμηση μιας πατριωτικής συμμαχίας στην Ελλάδα»

Αναφορικά με τους στόχους της περιοδείας, ο κ. Καζάκης τόνισε: «Η περιοδεία έχει μια στρατηγική και μια τακτική στόχευση. Η στρατηγική αφορά την ανάγκη οικοδόμησης μιας πατριωτικής συμμαχίας στην Ελλάδα – αν δε γίνει αυτό, δεν έχει μέλλον η Θράκη αλλά και κανένας μας. Αν εμείς μπορούμε να τα βρούμε στην εθνική ανεξαρτησία, (την κοινωνική προκοπή παλαιότερα) και τη δημοκρατία, όλοι μπορούν. Η στρατηγική αυτή στόχευση ξεκινά από τις παραμεθόριες περιοχές, όπως η Θράκη, όπου κρίνονται πολλά. Κρίνεται αν θα υπάρχει Θράκη σε μια ενιαία και αδιαίρετη Ελλάδα».

Ο κ. Καζάκης

Πέρα από τη στρατηγική στόχευση, ο κ. Καζάκης έθεσε και την τακτική: «Για να μάθει ο κόσμος ότι μπορεί να κάνει κάτι. Να φύγει από πάνω του αυτή η κατάρα που του άφησε ως κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνο του στέρησε την ελπίδα αλλά του αφαίρεσε και τη δυνατότητα να ονειρεύεται και να σκέφτεται το αύριο. Προσπαθεί να τον πείσει ότι δε μπορεί να γίνει κάτι, ότι είναι μονόδρομος: αυτός είναι ο τακτικός μας στόχος, να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορεί να κάνει κάτι, αν το θελήσει».

Επίσκεψη των προέδρων στο Ρώσικο Σπίτι

«Πώς γίνεται να δανείζεται 1 τρις μια χώρα με ΑΕΠ 200 δις;»

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση. «Αυτή τη στιγμή μας λένε ότι δεν έχουμε λεφτά, μπορεί να μας πει κάποιος: πώς γίνεται να δανείζονται 1 τρισεκατομμύριο; Μια οικονομία που έχει 200 δισεκατομμύρια ΑΕΠ; Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα επενδύσει σε αυτή τη χώρα όταν ανακυκλώνει χρέος 1 τρις; Πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψουμε με αυτό το χρέος – αυτός είναι ο μηχανισμός για να ξεπουληθεί η πατρίδα, να πουληθούν τα πάντα» εξήγησε.

Επίσκεψη των προέδρων στο Επιμελητήριο Έβρου

«Μέσα στην επιβαλλόμενη καταστροφή, οι Ευρωπαίοι μας έχουν κάνει ένα πολύ ωραίο δώρο»

Κλείνοντας, ο κ. Καζάκης αναφέρθηκε στους μηχανισμούς και τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Μέσα στην καταστροφή που μας έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι, μας έχουν κάνει ένα πολύ ωραίο δώρο: απαίτησαν με συνεργούς το εγχώριο πολιτικό σύστημα, ό, τι μας επέβαλαν, σε μνημόνιο και δανεικές συμβάσεις, δεν το περάσαν από τη Βουλή. Δεν κυρώθηκαν ποτέ από τη Βουλή. Άρα, και εμείς, μια πατριωτική και δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να πει: παράνομα όλα, αν θέλετε τρεχάτε στα διεθνή δικαστήρια – δεν υπάρχει τρόπος να πάρετε τίποτα. Από εκεί και πέρα, να χρηματοδοτήσουμε στο λαϊκό εισόδημα και στις επενδύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα» ολοκλήρωσε ο ίδιος.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα...