Β. Μαυρίδης: “Διοικήσαμε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια και ειλικρίνεια”

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη για το evros24.gr και μίλησε τόσο για τα χρόνια της θητείας του όσο και για τα μελλοντικά του σχέδια, για τη διοίκηση του δήμου του.

 Περιέγραψε κατ’ αρχήν τα συναισθήματά του το βράδυ των εκλογών της 25ης Μάϊου του 2014, όταν κέρδισε την εκλογική μάχη απέναντι στον Δημήτρη Μουζά.

«Τα πρώτα μου συναισθήματα ήταν φυσικά χαρά, αλλά και  ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης αφού οι δημότες θα περίμεναν να δουν αν θα υλοποιήσω τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις» εξήγησε.

Στην ερώτηση πως νοιώθει τώρα μετά από πέντε σχεδόν χρόνια διοίκησης απάντησε: «Τώρα μπορώ να πω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου τηρήσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Εργασία, διαφάνεια, ειλικρίνεια και ενημέρωση των δημοτών. Στο έργο μας, έγιναν και παραλείψεις και λάθη, αφού για μένα ταβάνι είναι ο ουρανός. Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα. Όμως συγκριτικά και με άλλους δήμους, είμαι υπερευχαριστημένος με όσα πετύχαμε, πολύ πάνω από το μέσο όρο» σημείωσε.

Ο Σάκης Σταυρίδης ρώτησε τον Βασίλη Μαυρίδη για τα αρνητικά και θετικά που παρέλαβε στο Δήμο Ορεστιάδας. Η απάντηση ήταν πως βρήκε αρκετά δυναμικά στελέχη που είχαν όρεξη για δουλειά αλλά διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ισότιμη απόδοση απ’ όλους τους εργαζομένους στο Δήμο. Υπήρχαν έργα προς ολοκλήρωση κι αυτό ήταν ένα θετικό στοιχείο, όμως υπήρχαν και πολλά αρνητικά, μη καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, της ύδρευσης.

Ωστόσο με σκληρή δουλειά, όλα πήραν το δρόμο τους. Ειδικά στα οικονομικά του δήμου κατορθώθηκε μια μείωση δαπανών 33%, κάτι που του επιτρέπει σήμερα να υποσχεθεί στους δημότες μια μείωση των δημοτικών τελών περίπου 21%, κάτι που θα αποφασισθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Βασίλης Μαυρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σοβαρό έργο του φωτισμού τόσο της πόλης της Ορεστιάδας όσο και τον οικισμών του δήμου με LED που θα εξοικονομήσει 500 χιλ. ευρώ στο δήμο.

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχεται από την αντιπολίτευση, αλλά και από κάποιους πολίτες, ότι οι παιδικές χαρές, οι πλατείες και το πράσινο ειδικά στους οικισμούς δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση όσο θα έπρεπε στα χρόνια της θητείας του απάντησε: «Πράγματι υπήρχαν κάποια προβλήματα, όμως οι δημότες θα πρέπει να ξέρουν πως δεν έχει ο δήμος ούτε έναν υπάλληλο. Αυτό το κομμάτι του πρασίνου έχει ανατεθεί σε ιδιώτη. Τον οποίο ελέγχουμε και τηρεί τις υποχρεώσεις του. Όμως η έκταση του δήμου είναι τόσο μεγάλη που δυστυχώς δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε ακόμα και στην συνεργασία με τους επαγγελματίες της πόλης για να μπορέσει να ανακάμψει η αγορά της πόλης. Από την πλευρά του ο δήμος έκανε 980 αναθέσεις έργων, που οι 900 δόθηκαν σε επαγγελματίες της περιοχής κι αυτό ήταν μια ουσιαστική στήριξη.

Επίσης ρωτήθηκε για την Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου, το εργοστάσιο στρατιωτικών ενδυμάτων, την ΕΒΖ αλλά και το Ζεόλιθο και ανέπτυξε τις θέσεις του.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Μαυρίδη: