Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικα"Tραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου"

“Tραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου”

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα (15/03) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης με αφορμή τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση, την απαξίωση, αλλά και την υποβάθμισή του!

Στην Επίκαιρη Ερώτηση γίνεται αναφορά και για τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (προσαρτάται συνημμένα), στην οποία κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα Τμήματά του, για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα χειρουργεία να γίνονται χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς!

Επίσης, τονίζεται ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο οι κάτοικοι του Β. Έβρου αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Βουλευτής ρωτάει αν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις.

Επίσης αν θα προχωρήσει στην αυτοτέλεια – αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή σε Νομοθετική Ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, με προτεραιότητα στην ενίσχυση και στην παντοειδή στήριξη κι όχι στην υποβάθμιση του εκείνου του Διδυμοτείχου.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που οδηγείται σε συρρίκνωση, απαξίωση και υποβάθμιση!

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν, δυστυχώς, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με την τραγική αυτή κατάσταση να διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις 15 Ιουνίου του 2015 όταν είχα καταθέσει γραπτή Ερώτηση για το ίδιο θέμα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα! Λίγους μήνες μετά (26 Νοεμβρίου) κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την ανάγκη διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς του. Σήμερα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, που επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου (με επιστολή του από τις 10 Μαρτίου) κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα Τμήματά του, για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα χειρουργεία να γίνονται χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς! Με μαθηματική ακρίβεια το Νοσοκομείο οδηγείται στην πλήρη απαξίωση με τους κατοίκους του Β. Έβρου να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν με επάρκεια διάφορα προβλήματα υγείας. Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στον Έβρο ενημερωθήκατε πλήρως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και επιβάλλεται να προβείτε στις ανάλογες πράξεις, καθώς η καλή διάθεση και οι υποσχέσεις δεν επαρκούν.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

  1. Θα καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις;
  2. Θα προχωρήσετε στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή σε Νομοθετική Ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συλλειτουργία των δύο Νοσοκομείων, με προτεραιότητα στην ενίσχυση κι όχι στην υποβάθμιση εκείνου του Διδυμοτείχου;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (1)

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Άνοδος 150 μόρια στη Σχολή Ψυχολογίας Διδυμοτείχου – Πτώση στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης

Σε 70.276 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων, από τους οποίους οι 59.822...

Τελωνείο Ορμενίου: Σύλληψη 2 ημεδαπών για μεταφορά στη χώρα μας απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Συνελήφθησαν την 23-7-2025 το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου από αστυνομικούς της...

4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες στα 31 τμήματα των 10 σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συνολικά 4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες εισάγονται στα 31 τμήματα των 10 σχολών του...

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: «Θα στηρίζουμε την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη με όλα τα μέσα»

Την ευκαιρία αναφερθεί για μία ακόμη φορά στη «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη εκμεταλλεύθηκε...

Παρόμοια