fbpx
5.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Το φροντιστήριο Διακρότημα στην Αλεξανδρούπολη διαπρέπει πανελλαδικά (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με έναν πλήρως ενημερωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, με σύγχρονες μεθόδους μάθησης και εκπαίδευσης και με ένα σύστημα διδασκαλίας που αποφέρει εξίσου σημαντικά αποτελέσματα τόσο με την εξ αποστάσεως μάθηση όσο και με τη φυσική παρουσία των μαθητών και μαθητριών, το φροντιστήριο Διακρότημα στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να διαγράφει ανοδική πορεία στην Ελληνική εκπαίδευση. Μάλιστα, το Maison Decoration κατέδειξε τον ίδιο τον χώρο του φροντιστηρίου ως ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα.

Για το φροντιστήριο, τις νέες συνθήκες εκπαίδευσης και για τις επιδόσεις των μαθητών εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο ο φυσικός και διευθυντής του φροντιστηρίου Διακρότημα της Αλεξανδρούπολης, Κώστας Μπακαλάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό, Σάκη Σταυρίδη

Ο Κώστας Μπακαλάκης μιλά στον Σάκη Σταυρίδη

Εκτός από τη σχεδίαση του χώρου, πώς είναι εξοπλισμένος τεχνολογικά ο χώρος του φροντιστηρίου; 

Κώστας Μπακαλάκης: Είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχουμε υπολογιστές που είναι φτιαγμένοι ακριβώς για τις διεργασίες που κάνουμε, έχουμε διαδραστικούς προτζέκτορες, και σε όλες τις εργασίες υπάρχουν αντίστοιχα μεγάλες οθόνες. Έχουμε διαμορφώσει τους χώρους για να είναι άρτια εξοπλισμένοι και για τα διαδικτυακά μας μαθήματα. Ένας καθηγητής λχ μπορεί σε μια οθόνη να βλέπει τους μαθητές του/της, σε μια άλλη να έχει τον πίνακα, και να έχει και μια ηλεκτρονική γραφίδα για να γράφει τις ασκήσεις. Μαζί με αυτό, έχουμε και άψογες ταχύτητες ίντερνετ. 

Οι καθηγητές άρα είναι εκεί;

ΚΜ: Είναι εκεί. Αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που έχουμε καταφέρει, το φροντιστήριο Διακρότημα δεν έχει βγάλει ούτε έναν καθηγητή σε αναστολή. Λειτουργούμε πλήρως, σαν να ήταν όλα τα παιδιά εκεί. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (οι αίθουσες απολυμαίνονται μετά από κάθε μάθημα), οι καθηγητές διεξάγουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά από τον χώρο του φροντιστηρίου. 

Με ανοιχτή την κάμερα και στα παιδιά; 

ΚΜ: Όλοι οι μαθητές έχουν ανοιχτή την κάμερα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έτσι προσομοιάζεται μια πραγματική τάξη. Μάλιστα, βλέπουν και τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Βλέπουμε τις εκφράσεις των μαθητών όταν παραδίδουμε ένα μάθημα. Ταυτόχρονα, και οι μαθητές βλέπουν τους καθηγητές καθώς και τον πίνακα. Μάλιστα, σε δύο λεπτά μετά το τέλος του μαθήματος, οι μαθητές λαμβάνουν όλο το μάθημα και τις σημειώσεις ηλεκτρονικά. 

Θα μπορούσε λχ ένας μαθητής από την Κρήτη να συμμετέχει στα φροντιστηριακά μαθήματα στο Διακρότημα της Αλεξανδρούπολης; 

ΚΜ: Αυτό είναι ήδη πραγματικότητα. Μάλιστα, το 20% των μαθητών μας δεν το έχουμε δει ποτέ από κοντά. Έχουμε μαθητές από όλες τις περιοχές του Έβρου, και από τις απομακρυσμένες που είτε δεν είχαν φροντιστήριο είτε ήθελαν ένα φροντιστήριο μεγαλύτερης ποιότητας, έχουμε μαθητές από την Αθήνα, από την Κρήτη, από τη Σίφνο και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Με τα σημερινά δεδομένα, γίνονται διαγωνίσματα στο φροντιστήριο; 

ΚΜ: Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία τα διαγωνίσματα καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους καθηγητές να αντιληφθούν την πρόοδο των μαθητών και κατά πόσο έχουν αφομοιώσει την ύλη. Έχουμε έναν ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμάτων: δίνονται σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους μαθητές ταυτόχρονα, με τους καθηγητές να βρίσκονται στο φροντιστήριο και να επιτηρούν. Μάλιστα, τα διαγωνίσματα στο Διακρότημα γράφονται ταυτόχρονα από τους μαθητές όλων των φροντιστηρίων Διακρότημα πανελλαδικά, δεν τα βάζει ξεχωριστά κάθε καθηγητής – είναι μια προσομοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων, ακόμα και για τους μαθητές της Α’ Λυκείου. 

Πώς γίνεται η διαχείριση του χρόνου; 

ΚΜ: Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Τα παιδιά δυσκολεύονται να διαχειριστούν το χρόνο από το σπίτι, έχουν αλλάξει οι ρυθμοί τους. Πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία να φτιάξουν ξανά ένα νέο πρόγραμμα εκμετάλλευσης του χρόνου τους. Μάλιστα, παραπάνω από 100 μαθητές παρακολούθησαν ένα πρόσφατο σεμινάριο που συν-διοργανώσαμε με άλλα φροντιστήρια για τη σωστή διαχείριση του χρόνου, το οποίο ενημερωθήκαμε ότι βοήθησε πολύ. 

Θεωρείτε ότι έχει χαθεί η επαφή των γονιών με τους εκπαιδευτικούς;

ΚΜ: Έχουμε πάρα πολλούς τρόπους επικοινωνίας. Ενημερώνουμε καθημερινά για κάθε ώρα μαθήματος ένα σύστημα, με τον γονέα να μπορεί να δει τις επιδόσεις του παιδιού του κάθε δεδομένη στιγμή. Μάλιστα, στην πρόσφατη ενημέρωση γονέων που έγινε μέσω του συστήματος ZOOM συμμετείχαν 85% των γονέων. 

«Μένουν πίσω» αναφορικά με τη διάθεση και την εκπαίδευση τα παιδιά λόγω της πανδημίας;

ΚΜ: Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο για κάθε μαθητή. Είδαμε παιδιά να εξελίσσονται πολύ γρήγορα, κάποια απέδωσαν περισσότερο. Κάποια δυσκολεύτηκαν στην αρχή – ωστόσο, μεγάλο ποσοστό των παιδιών έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις και έχουν προσαρμοστεί…αξίζει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα των παιδιών γίνονται μπροστά από τον υπολογιστή – θα ήταν θετικό η επιβράβευση των μαθητών στο σπίτι να είναι μακριά του υπολογιστή, είτε με μια μετακίνηση (με τους κανόνες ασφαλείας) είτε κάποιο βιβλίο. 

Πώς σχεδιάζετε την επάνοδο των μαθητών στο φροντιστήριο; 

ΚΜ: Νομίζω ότι δε θα αλλάξει κάτι τόσο ουσιώδες – λειτουργούμε σαν να είναι εκεί τα παιδιά, θα συνεχίζει να υπάρχει ο εξοπλισμός και μετά την επάνοδο των μαθητών. Εκτίμησή μου είναι ότι αυτό δε θα γίνει γρήγορα ούτε και πολύ απότομα. Άλλωστε, λειτουργούσε με όλα τα απαραίτητα μέτρα και στο πρώτο lockdown…Δεν έχει χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος. 

Πώς φαντάζεστε την εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια; 

ΚΜ: Με τις συνθήκες που ζήσαμε, είδαμε ότι τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί προσαρμόστηκαν μέσα σε λίγες μέρες στα νέα δεδομένα. Αν και δεν ξέρω πώς θα είναι η εκπαίδευση σε 10 χρόνια, γνωρίζω ότι όλοι θα προσαρμοστούν με μεγάλη ταχύτητα στην κατάσταση.

Τα στοιχεία

Το Διακρότημα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στη Λ. Δημοκρατίας & Αρκαδιουπόλεως 18, στον 1ο και 2ο όροφο. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 25510 277720. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν και διαδικτυακή εγγραφή. Η ενημέρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Φροντιστηρίου διαρκεί περίπου μία ώρα.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο