Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε αρχικά την Ξάνθη, προκειμένου να εγκαινιάσει, τη νέα δομή, του Ινστιτούτου Εργασίας  της ΓΣΕΕ. Το Ινστιτούτο έχει ως αντικείμενο τη διεξαγωγή μελετών τις οποίες στη συνέχεια  παρουσιάζει και εκθέτει στο δημόσιο διάλογο. Πλέον όμως θα δοθεί περισσότερη βαρύτητα, στην κατάρτιση και εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, με τη δημιουργία δομών συμβουλευτικής, για εργαζόμενους και ανέργους, ένας συνδυασμός πολύτιμος και χρήσιμος, κυρίως όταν, συνδυάζεται με άλλους φορείς όπως είναι οι Δήμο.Με αυτόν τον τρόπο και με τη λογική του “η ισχύς εν τη ενώσει” θα γίνει ακόμα μία προσπάθεια ενάντια στο χρόνιο και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από την ανεργία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή λοιπόν,, ο Γιάννης Παναγόπουλος, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, Στάθη Ασπιώτη, προκειμένου να συζητήσουν τα ιδιαίτερα προβλήματα του Έβρου. όσον αφορά πάντα στον εργασιακό τομέα.

«Εμείς θέλουμε ακόμα και οι νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν, να δημιουργούν ένα τέτοιο επαγγελματικό περίβλημα που θα δίνει πέραν των υποχρεώσεων, δικαιώματα και ασφάλεια στους εργαζομένους/», επεσήμανε ο Γιάννης Παναγόπουλος

Χορηγούμενη

Αναφερόμενος στην άυξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ που πλέον αποτελεί και νόμοι του κράτους, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, καθώς όπως επεσήμανε, αν και ψηφίστηκε από το 2016, δεν εφαρμόστηκε η αναπροσαρμογή του.