Έντονες είναι οι αντιδράσεις μερίδας πολιτών τις τελευταίες ημέρες ενάντια της Δημοτικής Αρχής της Αλεξανδρούπολης για την κοπή δέντρων στην παραλία της πόλης.

Πολλοί είναι αυτοί που κατηγόρησαν το Δήμαρχο για μη οικολογική συνείδηση, και για το γεγονός ότι χαλάει την εικόνα του καλύτερου σημείου της πόλης, δηλαδή το παραλιακό μέτωπο.

Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Λαμπάκης απαντώντας σε όλα αυτά, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση καθώς όπως είπε, εδώ και περίπου 3 μήνες, έχει δημοσιευθεί στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με την οποία και στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, κομμάτι της οποίας είναι και ο παραλιακός δρόμος, προβλέπεται  η κοπή των δέντρων.

Εκεί μέσα προβλέπεται η κοπή 14 δέντρων, στο χώρο στάθμευσης, με αντικατάσταση από 50 δέντρα. Και επίσης, τα 32 δέντρα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, θα αντικατασταθούν από 64 δέντρα”. Γιατί τότε, πριν από δυόμιση χρόνια, δεν αντέδρασε κανείς;” επεσήμανε ο Δήμαρχος.

 

Αναφερόμενος δε, σε αυτούς, που – όπως ο ίδιος λέει- παραπληροφορούν τους πολίτες, και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, τόνισε ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί, πριν κατηγορήσουν τον οποιονδήποτε.

Ας έρθουν και στο γραφείο μου. Εγώ, αναγκάζομαι να δίνω απαντήσεις σε αυτούς οι οποίοι μεθοδεύουν χτυπήματα κάτω από τη μέση, ενόψει των εκλογών, αλλά και στους πολίτες οι οποίοι πέφτουν θύματα, αλλά θέλω να διορθώνω τη Δημοκρατία μας, στο βαθμό που μου αναλογεί, ως Δήμαρχος και η διόρθωση αυτή για μένα είναι κόπος πολύς. Δεν φείδομαι του κόπου και του χρόνου, γιατί έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, να δουλεύω σκληρά, και να παλεύω μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα” , κατέληξε ο Ευάγγελος Λαμπάκης.