Θόλο στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων αποκτά η Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη και τον ανάδοχο του έργου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο η σύμβαση για την προμήθεια του «Θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων».

Ο θόλος που πρόκειται να τοποθετηθεί πλησίον του δημοτικού κολυμβητηρίου «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» είναι έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., διαθέτει αποδυτήρια και σύγχρονο σύστημα ψύξης-θέρμανσης και αναμένεται να διευκολύνει τις συνθήκες προπόνησης των αθλητικών συλλόγων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο του 2019 και να δοθεί προς χρήση στους αθλητές της πόλης.

Χορηγούμενη

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παντελίδη Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000 που θα διατεθούν από το πλεόνασμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που είναι 4.950.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης εξήγησε πως το έργο αποφασίστηκε να γίνει πριν από δύο χρόνια όταν ο δήμος Αλεξανδορύπολης παρουσίασε πλεόνασμα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γιάννης Βαταμίδης επεσήμανε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους λίγους δήμους που κατάφερε να λύσει το θέμα της ιδιοκτησίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της νομιμοποίησής τους.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που θα κατασκευάσει “μπαλόνι”, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του έργου και υποσχέθηκε την παράδοσή του σε 4 μήνες.

Το έργο χωρίζεται σε 3 διαφορετικά τμήματα, με το καθένα να έχει δικό του ξεχωριστό διαγωνισμό: Ο αθλητικός θόλος (ο οποίος θα κατασκευαστεί πίσω από το κολυμβητήριο), η βάση και τα αποδυτήρια. Όταν παραδοθεί προς χρήση, θα υπάρχει η δυνατότητα να αθλούνται ταυτόχρονα 3 διαφορετικές ομάδες, αφού θα διαθέτει γήπεδο μπάσκετ, χαντμπολ και βόλεϊ.

Ο Γιώργος Κουκουράβας εξήγησε πως το συνολικό κόστος του έργου θα είναι στις 500.000 ευρώ και από σήμερα έχει κατατεθεί και θεωρηθεί η μελέτη για τις 94.000 χιλ. καθώς και για τις 360 χιλ. ευρώ σχετικά με τα 2 επόμενα αθλητικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Δείτε αναλυτικά: