fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα της Νυμφαίας

- Χορηγούμενη-

Σε ανακοίνωσή του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το κλείσιμο της Νυμφαίας και τις ενέργειες που γίνονται για να ανοίξει αναφέρει:
“Για το δρόμο αυτό αγωνίστηκα να γίνει, κόντρα σε προκαταλήψεις, όταν πολλοί τον αμφισβητούσαν. Ολοκληρώθηκε το δύσκολο τμήμα του σε ελάχιστο χρόνο το 2009. Στοίχισε 124 εκ. Ευρώ. Αποδείχθηκε το μεγαλύτερο έργο στην Περιφέρεια, διότι υποδέχεται πάνω από 1,8 εκατομμύρια ΙΧ το χρόνο, συμβάλλοντας στην Τουριστική ανάπτυξη της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης.

Πέρυσι το κλείσιμο του για υγειονομικούς λόγους μας στοίχισε οικονομικά. Φέτος πρέπει να ανοίξει. Παρά την κυβερνητική δέσμευση η τοπική αναποτελεσματικότητα και η κεντρική αδιαφορία κάποιων οδήγησε στο τελευταίο ΦΕΚ.

Η στοιχειοθετημένη αντίδραση και διεκδίκηση μας έπιασε τόπο. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τον διευθυντή του Γ. Δημητριάδη καθώς και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για τη στήριξη. Επίσης τους συναδέλφους Ν. Παναγιωτόπουλο και Μ. Λαζαρίδη για τη συνεργασία.

Πριν από λίγο μίλησα με τον Στρατηγό της Αστυνομίας κ. Π. Συριτούδη. Με ενημέρωσε ότι ήδη:

  1. Προχωρά η ηλεκτρική σύνδεση του isobox και ο φωτισμός του σημείου.
  2. Θα τοποθετηθεί δεύτερο isobox από την αστυνομία.
  3. Θα εγκατασταθούν σκίαστρα και φράχτης από το στρατό και θα διαπλατυνθεί το πάρκινγκ από το στρατό.
  4. Θα εγκατασταθεί γεννήτρια για έκτακτες ανάγκες από το στρατό.
  5. Θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες από τα Επιμελητήρια.
  6. Θα προχωρήσει η σύνδεση του νερού.
  7. Τοποθετούνται Αστυνομικοί που έχουν ήδη προμηθευτεί με iPad για τους ηλεκτρονικούς ελέγχους των πιστοποιητικών και ενισχύεται η προσβασιμότητα του 4G
  8. Διαγραμμίζεται ο χώρος ώστε ο δειγματοληπτικός έλεγχος να μη δημιουργεί περιττές καθυστερήσεις.
    Είμαστε σε απόλυτο συντονισμό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την περιοχή μας να αξιοποιήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ροδόπη. Η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων”.

Βρέθηκε ο χώρος που θα στηθεί το κέντρο δειγματοληπτικών ελέγχων covid-19

Αυτό είναι το σημείο όπου θα στηθεί το κέντρο δειγματοληπτικών ελέγχων covid-19 για τους εισερχόμενους τουρίστες στη Νυμφαια Ροδόπης.

Οι φωτογραφίες είναι από το κλιμάκιο της Ταξιαρχίας κ του Μηχανικού του ΕΣ που ηλεγξαν τον χώρο κ προγραμμάτισαν τις εργασίες νωρίτερα το απόγευμα, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας ΑΜ-Θ που κινήθηκε ταχύτατα, βρήκε κ υπέδειξε το χώρο .

Τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροδότησης με γεννήτρια, κατασκευής στεγάστρου κ περίφραξης, υδροδότησης κ ισοπέδωσης του γύρω χώρου. Αμέσως μετά θα στελεχωθεί με προσωπικό κ θα λειτουργήσει.

Οπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

” Για να οργανωθεί κ να συντονιστεί αυτο το απλό (σε σχέση με άλλα που έχω αντιμετωπίσει) εγχείρημα , έπρεπε μόνο να συνεννοηθούν τρεις βουλευτές , δηλ στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που απλά επέδειξαν ενδιαφέρον να λυθεί ένα πρόβλημα του τόπου κ συντόνισαν τις προσπαθειες τους , όπου μπορούσε καλύτερα ο καθένας.Ετσι πρέπει να γίνεται, κ έτσι πολλά γίνονται.”

Ενώ σχολιάζει στο τέλος της ανάρτησης

” Ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς αυτό το σημείο ξέφυγε από την προσοχή των αρμοδίων, κ ακόμα περισσότερο πώς κανείς από τους τοπικούς αρμόδιους δεν επέμεινε ότι υπάρχει …)

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr
spot_img

Διαβασε και αυτο