fbpx
30.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

ΤΕ Έβρου: Κάτω τα χέρια από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου – Να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση Σχολών

- Χορηγούμενη-

Μόνο οργή προκαλεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου στο κτήριο του παλιού 2ου Δ.Σ. και σε λίγες αίθουσες του 4ου Δ.Σ. Πότε και πού ξανάγινε να διώχνονται μικροί μαθητές από το σχολείο τους για να στεγαστούν φοιτητές; Πώς γίνεται να μετατραπεί σε δημοτικό σχολείο ένα κτήριο που δεν έχει καν αύλειο χώρο για το διάλειμμα των μαθητών, με τα τραπέζια των καφετεριών να είναι έξω από την πόρτα κυριολεκτικά; Αυτή η απαράδεκτη πρόταση του δήμαρχου της πόλης μετά την δεύτερη επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας Α. Συρίγου φανερώνει τα αδιέξοδα που δημιουργούνται  όταν αντιμετωπίζονται οι φοιτητές ως πελάτες. Έτσι η επίσκεψη του υφυπουργού στο Διδυμότειχο αντί να λύσει το πρόβλημα της Νοσηλευτικής, που λειτουργεί 13 χρόνια σε άθλιες υποδομές και να αντιμετωπίσει σοβαρά την εξαγγελία για ίδρυση σχολής Ψυχολογίας δημιούργησε αμέσως εύλογες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

- Χορηγούμενη-1

Έχουν μεγάλες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις και οι αιρετοί της περιοχής που τόσα χρόνια έκαναν μικροπολιτική αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως πελάτες. Δεν έκαναν το παραμικρό για  να στεγάσουν τη Νοσηλευτική σχολή δημιουργώντας όλες τις απαραίτητες υποδομές, υποστηρίζοντας και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ενώ οδήγησαν τελικά τη σχολή  σε μια κατάσταση με αμφίβολο μέλλον. Και σήμερα αντί να πάρουν δραστικές αποφάσεις προς όφελος των φοιτητών ανακυκλώνουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 3ου δημοτικού σχολείου.

Καλούμε το λαό της περιοχής να διεκδικήσει τη μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΔΣ Διδυμοτείχου. Δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε τον αγώνα τους να παραμείνουν στο σχολείο τους.

Ταυτόχρονα, οι πανηγυρισμοί  κυβερνητικών βουλευτών και παραγόντων ότι λύθηκε το πρόβλημα των περιφερειακών σχολών με την αύξηση του αριθμού εισακτέων θυμίζουν τα ανέκδοτα με το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη. Είναι απλής λογικής ζήτημα ότι ο αυξημένος αριθμός εισακτέων δεν λύνει κάτι σε σχέση με την απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια του πρόσφατου ν. Κεραμέως, που θα πετάξει έξω από τις σχολές – προφανώς τις περιφερειακές όπως στον Έβρο- 20.000 φοιτητές εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Ο κοσμήτορας της Ορεστιάδας εύστοχα παρατήρησε πως  «δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η στήριξη που δηλώθηκε για τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην πόλη».

Καλούμε τους κατοίκους του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας να παλέψουν ενάντια στην υποβάθμιση των περιοχών τους, να παλέψουν για χώρους εκπαίδευσης που θα ανταποκρίνονται στις συνθήκες του σήμερα,  με διδακτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ανάλογο των απαιτήσεων, με κατάλληλους διαμορφωμένους χώρους για άθληση, με σύγχρονες υποδομές για την κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ