ΤΑΙΠΕΔ: “Τον Σεπτέμβρη τα νεότερα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης” (video)

Στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε επιτελείο του ΤΑΙΠΕΔ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Άρη Ξενόφο, προκειμένου να συναντηθούν με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και να συζητήσουν  την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Άρης Ξενόφος δήλωσε πως, το λιμάνι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, και οι όποιες διαδικασίες θα είναι στην λογική της υποπαραχώρησης. Ωστόσο αυτές, θα οριστικοποιηθούν, τον Σεπτέμβριο, όποτε θα ανακοινωθεί και επίσημα, ποιες χρήσεις θα αφορούν.

Ερωτηθείς δε, για τα όσα έχουν ακουστεί και δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες για το λιμάνι και τον ρόλο του στις Ελληνορωσικές σχέσεις επεσήμανε πως,   το ΤΑΙΠΕΔ δεν λειτουργεί με πολιτικά, αλλά με τεχνοκρατικά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι στους διαγωνισμούς μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, δήλωσε πως η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για το λιμάνι μας, και την αφετηρία μίας σημαντικής αναπτυξιακής εξέλιξης της ευρύτερης περιοχής.