27.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025

Τα οκτώ λάθη που απαγορεύεται να κάνεις όταν μαγειρεύεις

- Χορηγούμενη-

Η μαγειρική κάνει την κουζίνα να μοιάζει με ένα δημιουργικό εργαστήρι: τα υλικά και τα αρώματά τους ανακατεύονται και ξυπνούν τις αισθήσεις.

Η μαγειρική ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εχει παρατηρηθεί ότι οι νέες νοικοκυρές δεν κατέχουν την τέχνη της κουζίνας και αρκετές γυναίκες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν πέρα από κάποια βασικά φαγητά.

Βέβαια, οι εκπομπές μαγειρικής κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ελληνική τηλεόραση και πολλές γυναίκες τις παρακολουθούν και έτσι μαθαίνουν κάτι από μαγειρική.

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε αποφασίσει να μαγειρέψετε ένα εξαίσιο πιάτο και ενώ έχετε ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες και έχετε διατηρήσει όλες τις αναλογίες σωστές σύμφωνα με τη συνταγή, το αποτέλεσμα να είναι εντελώς μακριά από τις προσδοκίες σας;

Για να δούμε τα πιο συχνά λάθη στη μαγειρική που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας σεφ:

1. Δεν μαγειρεύετε ποτέ ένα δύσκολο φαγητό, ενώ οι δυνατότητές σας είναι περιορισμένες

Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη μια συνταγή για να σας τρέχουν τα σάλια. Πολλά από τα βιβλία μαγειρικής που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ ωραία για τους σεφ, αλλά εντελώς ακατάλληλα για να τα ακολουθήσει κανείς όταν μαγειρεύει σπίτι του. Και ειδικά όταν είναι κανείς αρχάριος στην κουζίνα. Μια απλή συνταγή μπορεί να φέρει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αν δεν κατέχετε την τέχνη της κουζίνας, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεστε με δύσκολες συνταγές.

2. Δεν δοκιμάζετε το φαγητό πριν το σερβίρετε στα πιάτα.

Μόνο έτσι θα ξέρετε αν έχει πετύχει στη γεύση το φαγητό κι αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

3. Ανοίγετε συχνά την πόρτα του φούρνου

Δεν είναι απαραίτητο να ανοίγετε συνέχεια την πόρτα του φούρνου για να τσεκάρετε το φαγητό, γιατί χάνεται έτσι η θερμότητα.

4. Βάζετε τα μαχαίρια στο πλυντήριο των πιάτων

Ενας καλός μάγειρας πρέπει να έχει τα μαχαίρια του σε πολύ καλή κατάσταση και γι΄ αυτό πρέπει να τα πλένετε στο χέρι και να μην τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων για ευκολία. Το απορρυπαντικό χαλάει την λεπίδα.

5. Ακολουθείτε πιστά τη συνταγή και δεν παίρνετε πρωτοβουλίες

Εάν είστε αρχάρια, οι συνταγές είναι φυσικά πολύ χρήσιμες, αλλά στη μαγειρική καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις και τη διαίσθησή σας. Το κλειδί είναι να καταλάβετε τι ζητάει η συνταγή. Εάν δεν σας αρέσει κάτι, μην φοβάστε να αντικαταστήσετε συστατικά ή καρυκεύματα. Εμπιστευθείτε τις προσωπικές σας προτιμήσεις και να είστε σίγουρη ότι θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο.

6. Βάζετε αλάτι σε όλες τις φάσεις του μαγειρέματος

Βάζετε αλάτι στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του φαγητού; Λάθος! Οχι μόνο δεν κάνει καλό στην υγεία σας, αλλά το φαγητό επίσης χάνει την πραγματική του γεύση, όταν το παρακάνετε με το αλάτι.

7. Όταν μαγειρεύετε κρέας ή κοτόπουλο, το γυρνάτε πολλές φορές

Είναι λάθος τακτική να γυρίζετε συνέχεια το κοτόπουλο και το κρέας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταλήξετε με ένα στεγνό, κακομαγειρεμένο κρέας.

8. Η κουζίνα δεν είναι τακτοποιημένη

Μια τακτοποιημένη και οργανωμένη κουζίνα είναι πολύ βοηθητική για έναν μάγειρα. Είναι σημαντικό να μπορείτε να βλέπετε τα υλικά που χρειάζεστε για τη συνταγή και να φτιάχνετε το πλάνο της εκτέλεσης της συνταγής. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσετε κάτι..

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Εθνική Τραγωδία το δημογραφικό της Ελληνικής Περιφέρειας

Με αδιάφορο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, η επαρχία μαραζώνει – και μαζί της το μέλλον της χώρας. Η εικόνα είναι γνώριμη πια: κλειστά σχολεία, ερειπωμένα χωριά,...

Ιερά αγρυπνία μέσα σε κλίμα κατάνυξης στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων...

Με ευλάβεια και σεβασμό σε μια μακρά παράδοση, ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, τέλεσε το βράδυ της Κυριακής, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ιερά αγρυπνία,...

Το Seatrac τοποθετήθηκε στη Δημοτική Πλαζ του Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του μηχανισμού Seatrac, εξασφαλίζοντας ανεξάρτητη πρόσβαση στη θάλασσα για τα άτομα με αναπηρία. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας...

Ίδρυση Νέων Σχολικών Μονάδων στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τοευρύτερο κοινό για την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια ΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης,...

ΓΕΩΤΕΕ: Αντιπυρική προστασία στη Θράκη και Antinero

Προκειμένου οι πολίτες της Θράκης να ενημερωθούν για το τι είναι το πρόγραμμα Antinero και ποια  η χρησιμότητα του στην αντιπυρική προστασία των δασών...

ΠΑΜΘ: Ημερίδα Δικτύωσης «Η Συνεργασία στην πράξη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, στην Αίθουσα «Γ. Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης, στην Κομοτηνή, η Ημερίδα Δικτύωσης «Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ», η...

Γεωργιάδης: Από την 1η Ιανουαρίου 2026 στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι...

Οι νοσηλευτές εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα από την 1η Ιανουαρίου 2026, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη...

Διαβασε και αυτο