ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ σε Σουφλί, Μεταξάδες και Τυχερό...

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ σε Σουφλί, Μεταξάδες και Τυχερό – Νέο πλήγμα για την τοπική κοινωνία»

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στο Σουφλί, στους Μεταξάδες και στο Τυχερό, με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου να κάνει λόγο για «νέο πλήγμα στην καθημερινότητα των πολιτών του Έβρου».

Στην ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή αναφέρει πως η συρρίκνωση του δικτύου των ταχυδρομείων σε μια ακριτική περιοχή με μεγάλες αποστάσεις, γηρασμένο πληθυσμό και περιορισμένες εναλλακτικές, «οδηγεί σε περαιτέρω περιθωριοποίηση της τοπικής κοινωνίας».

Όπως επισημαίνεται, οι κάτοικοι θα χρειάζεται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για βασικές συναλλαγές, ενώ μικρές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα στερηθούν έναν κρίσιμο κόμβο εξυπηρέτησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου καλεί την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανακαλέσουν την απόφαση, να διασφαλίσουν τη συνέχιση λειτουργίας των καταστημάτων και να προχωρήσουν σε θεσμικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, τίθεται το ερώτημα –όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση– εάν «οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού γνώριζαν τη δυσμενή εξέλιξη και ποιες ενέργειες έκαναν για την αποτροπή της».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια