Συνοριοφύλακες Έβρου: Δυσαρέσκεια για την απόφαση Χρυσοχοΐδη

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στους συνοριοφύλακες του Εβρου μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην Αθήνα , οι 28 συνοριοφύλακες οι οποίοι τα τελευταία επτά χρόνια εργαζόταν ως αποσπασμένοι στον νομό.

«Το μέτρο που πάει να εφαρμόσει ο υπουργός μας βρίσκει θετικούς ως μια κατεύθυνση καθώς οι υπηρεσίες στην Αθήνα αναστενάζουν, όμως από την δική μας πλευρά θα λέγαμε ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, εκτιμώντας πως με την απόφαση αυτή αναμένεται να μεγαλώσει το ήδη μείζον πρόβλημα διαχείρισης του μεταναστευτικού -προσφυγικού -στον Έβρο.

«Η θέση μας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο δεν σταματούν και ούτε θα σταματήσουν. Δεν μας περισσεύει κανείς συνάδελφος, ενώ πέρα από τα προβλήματα που έχουμε με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των οχημάτων τώρα μας προκύπτει και αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ. Γιαλαμάς διευκρινίζοντας πως «με το πρόγραμμα «ΑΣΠΙΔΑ» αυτοί οι συνάδελφοι ματώνουν καθημερινά για την φύλαξη των συνόρων της χώρας μας».