fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Συμμετοχή του ΟΦΘΑ στη 2η ΝΗΡΕΑΔΑ 2023 στην Καρδίτσα

- Χορηγούμενη-

Αγώνες εκτός περιφέρειας για πρώτη φορά μετά την καραντίνα…Μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της εμπειρίας….; ΟΛΟΙ…!!!
Οι νέοι γονείς γιατί τους δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα να δουν τι σημαίνει κολύμβηση σε όλα τα επίπεδα και εκτός Περιφέρειας… τα παιδιά γιατί 10 αγώνες της Περιφέρειάς μας δε δίνουν μια εμπειρία τέτοιου επιπέδου…και οι μικροί μας κολυμβητές 9-10 ετών ακόμη περισσότερο που ζουν πλέον από νωρίς όλες αυτές τις εμπειρίες που στερήθηκαν τα μεγαλύτερα παιδιά και θα αποτελούν το μεγαλύτερό τους εφόδιο για τα επόμενα χρόνια!

Η κούραση… τεράστια…!!!
Ήμασταν στην πισίνα το Σάββατο από τις 08.00 μέχρι της 23.00 (15 ώρες) ασταμάτητα! Μετά από ένα σημείο όλοι κολυμπούσαν μόνο με ψυχικά αποθέματα… Σε ερώτηση να φύγουμε νωρίτερα και να μην κάνουμε σκυτάλες το βράδυ…. Η απάντηση ήταν μια από τα παιδιά….ΣΚΥΤΑΛΕΣ με ότι μας έχει απομείνει!!!

Αν θα το ξανακάναμε…
ΣΙΓΟΥΡΑ!!! Ήδη οργανώνουμε την επόμενη αποστολή!

Αν περάσαμε καλά…;
Ήταν μια άρτια αποστολή, εκδρομή μέσα σε τέλειο κλίμα. Τα παιδιά διασκέδασαν την Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο λεωφορείο, στις στάσεις, στο ξενοδοχείο, στα δωμάτια, στο εστιατόριο, στη βόλτα, στην προπόνηση και στους αγώνες!

Γνωρίσαμε νέα μέρη, νέες ομάδες, κάναμε νέους φίλους (αν και αυτοί εν τέλη μας γνώριζαν…), είδαμε μια διαφορετική πισίνα και νιώθω πως ήδη εκτιμάμε λίγο περισσότερο τη δική μας!
Σημαντικό να είμαστε οι καλύτεροι στο χωριό αλλά μεγαλύτερη επιτυχία από μια εύκολη νίκη είναι μια δύσκολη και περιστασιακή ήττα…!!!
Άλλωστε…
Η νίκη χτίζει εγωισμό και η ήττα χαρακτήρα!

Φύγαμε στις 23.00 το βράδυ από τους αγώνες και αφήσαμε πίσω τις θέσεις μας πεντακάθαρες…
Είστε σαν τους Γιαπωνέζους… (μας λέγανε).
Όχι…απλά είμαστε ο ΟΦΘΑ!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι…
Θέλαμε δύσκολους και άγνωστους αντιπάλους, θέλαμε έντονο συναγωνισμό, δύσκολη πισίνα 25μ. που δεν μας ευνοεί… Οι αγώνες αυτοί τα είχαν όλα και με το παραπάνω!
• Στους αγώνες έλαβαν μέρος 23 σωματεία με 630 κολυμβητές/τριες
Η ομάδα μας κατέλαβε την 5η θέση στη Γενική κατάταξη με 29 συνολικά μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 11 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια
• Υπάρχει τύχη στον αθλητισμό…; Όχι!!! Αλλά τα 11 ασημένια μετάλλια ήταν όλα στην κόψη του ξυραφιού και σε εκατοστά του δευτερολέπτου! Επίσης είχαμε και 14 τέταρτες θέσεις που μας στέρησαν τη χαρά κάποιων επιπλέον μεταλλίων!
• Οι κολυμβητές μας πραγματοποίησαν 5 νέα ρεκόρ αγώνων ( 3 η Μαρία Σουβαρά, 1 ο Παναγιώτης Τσομπάνης και 1 η Κατερίνα Καλλιτσάρη) , 3 ρεκόρ ομάδας ( 2 η Μαρία Σουβαρά και 1 ο Αρμόδιος Μπουρουλίτης) και δεκάδες νέα ατομικά ρεκόρ!
• Οι 22 από τους 46 κολυμβητές/τριες γεύθηκαν τη χαρά ενός τουλάχιστον μεταλλίου, ξεπερνώντας έτσι τις αρχικές μας προσδοκίες και δείχνοντας το βάθος της ομάδας!
• 1η αποστολή μακριά από την Περιφέρεια μετά το 2019… Ανταπόκριση παιδιών 100%… Άψογα σε όλα τα επίπεδα! Επιτυχία σε όλα τα επίπεδα!

Κολύμβηση είναι όλα αυτά… Είστε και είμαστε τυχεροί που μπορούμε και το ζούμε!
Ευχαριστούμε το Νηρέα Καρδίτσας και ιδιαίτερα την κ. Νατάσα Κουτσώνη για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση σε ένα τόσο μικρό κολυμβητήριο (εχθρός του καλού το καλύτερο)! Η ροή των αγώνων ήταν εξαιρετική αλλά η τεράστια συμμετοχή δυσκόλεψε το έργο των διοργανωτών!
Μπράβο σε όλους τους εθελοντές!

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στους δικούς μας γονείς που αρχικά μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για τη διαπαιδαγώγησή τους, που αψήφησαν τις δυσκολίες μιας τόσο δύσκολης αποστολής (κάποιες μάλιστα τις γνωρίζαμε…), ήρθαν μαζί μας, βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας, στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας, είδαν τη λειτουργία της ομάδας στα δύσκολα και κυρίως είδαν πως τα μικρά τους παιδιά μπορούν και ανοίγουν τα φτερά τους σε όλα τα επίπεδα!!!
Συνεχίζουμε…;
όχι… Απλά δε σταματήσαμε ποτέ!!!

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο