fbpx
21 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σύλλογος Λογιστών Β. Έβρου: Κανόνες λειτουργίας κατά τη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

- Χορηγούμενη-

Μετά από τη συνεδρίαση έκτακτου Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου αποφασίζεται:

H περίοδος σύνταξης και υποβολών φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει και για να μπορέσει να εφαρμοστεί η νομοθεσία – σύμφωνα με την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 27815/2020 και την εγκ. 17312/Δ9.506 Υπουργείου Εργασίας – από τα λογιστικά γραφεία, για την αποφυγή συνωστισμού για το διάστημα της ισχύουσας νομοθεσίας θα υπάρχουν οι εξής κανόνες:

• Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους στα λογιστικά γραφεία χωρίς μάσκα.

- Χορηγούμενη-

• Η σύνταξη της φορολογικής δήλωσης των φορολογουμένων θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ραντεβού με τον λογιστή.

• Πελάτες επιχειρήσεις για τις μηνιαίες υποθέσεις θα προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία μόνο κατόπιν ραντεβού.

• Οι πελάτες επιχειρήσεις λόγω των νέων μέτρων και των εργασιών που πρέπει να επεξεργαστούμε εγκαίρως, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουν για την έγκαιρη αποστολή των παραστατικών του προηγούμενου μήνα στο λογιστικό γραφείο.
Όσοι έχουν κάνει αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή έως τις 5 κάθε μήνα τα παραστατικά του προηγούμενου μήνα (έσοδα, αγορές, δαπάνες, κλπ)
Οι υπόλοιποι έως τις 10 κάθε μήνα τα παραστατικά του προηγούμενου μήνα (έσοδα, αγορές, δαπάνες, κλπ).
Παρακαλούμε να φροντίζουν οι ίδιοι να προσκομίζουν τα παραστατικά στο γραφείο του λογιστή πάντα μετά από συνεννόηση μαζί του.

• Εργαζόμενοι επιχειρήσεων για προσλήψεις, βεβαιώσεις κλπ θα προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία μόνο κατόπιν ραντεβού.

• Στους χώρους των γραφείων τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, όπως επίσης ελάχιστη αναλογία ενός 1 ατόμου ανά 10 τ.μ.

• Τέλος προτείνεται σε όσα γραφεία χρειάζεται, η χρήση προστατευτικού πλεξιγκλάς (Plexiglass) σε κάθε γραφείο.

Οι λογιστές φοροτεχνικοί από την αρχή αυτής της κρίσης ήρθαμε αντιμέτωποι με εκατοντάδες νέες αποφάσεις, δουλεύουμε απίστευτες ώρες εβδομαδιαίως για να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και έχοντας πολύ μικρά χρονικά περιθώρια προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τις νέες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Οι επιπλέον εργασίες των λογιστών φοροτεχνικών λόγω covid-19 θα συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα ακόμα, προσθέτοντας τεράστιο φόρτο εργασίας στα γραφεία μας εν μέσω περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η καλή συνεργασία, ο σεβασμός, η κατανόηση της όλης κατάστασης από τους πελάτες μας θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στο επιστημονικό μας έργο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δίπλα στην επιχείρηση και στον φορολογούμενο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη και το προσωπικό της Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, των Δήμων Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου, ΕΦΚΑ, και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών του νομού μας οι οποίοι, στάθηκαν δίπλα στον λογιστικό σύλλογο, στον φορολογούμενο, τον ασφαλισμένο, εργαζόμενο, επιχειρηματία για να προλάβουν να λύσουν εγκαίρως προβλήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να μην χάσει κάποιος την ευκαιρία να συμπεριληφθεί στα ευεργετήματα των μέτρων, καθώς και να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται το νέο σύστημα εξυπηρέτησης μέσω email.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές διαδηλώνουν για τις μάσκες στα σχολεία (βίντεο)

Διαμαρτυρία και πορεία κατά των μασκών στα σχολεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.
- Χορηγούμενη -