Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδα«Σταματήστε να πουλάτε στους Τούρκους!» – Οργή Τάσου Δούση για την Golden...

«Σταματήστε να πουλάτε στους Τούρκους!» – Οργή Τάσου Δούση για την Golden Visa και τις αγορές ακινήτων

Με μια ανάρτησή του στα social media, ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Τάσος Δούσης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ζήτημα των αγορών ακινήτων από Τούρκους αλλά και άλλους αλλοδαπούς στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τους γείτονες, ούτε χαρακτηρίζει τον εαυτό του «τουρκοφάγο», ωστόσο θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Αγοράζουν τα πάντα»
Ο Τάσος Δούσης τονίζει πως οι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε κομβικές περιοχές της περιφέρειας όπως η Σάμος, η Αλεξανδρούπολη και η Χίος, ενώ πλέον –όπως αναφέρει– έχουν επεκταθεί δυναμικά και στις Κυκλάδες.

«Την ξεφτίλα με τους Τούρκους μαφιόζους την ζήσαμε στο πετσί μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πέρασαν στη χώρα με άσυλο και από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων έφτασαν μέχρι να αγοράσουν ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό δεν μας έγινε μάθημα;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κριτική στη Golden Visa
Ο γνωστός παρουσιαστής ασκεί δριμεία κριτική στο καθεστώς της Golden Visa, το οποίο –όπως υποστηρίζει– «ανοίγει διάπλατα την πόρτα» σε αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους και όρια.

«Εγώ ως Έλληνας πολίτης μπορώ να πάω στην Τουρκία να αγοράσω έτσι απλά ένα ακίνητο στο όνομά μου; Ρωτάω, δεν ξέρω… Η Golden Visa πρέπει τώρα να καταργηθεί για τους πάντες, όχι μόνο για τους Τούρκους» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι και Βαλκάνιοι επενδυτές αγοράζουν σπίτια στη Χαλκιδική και αλλού, τα οποία μετατρέπουν σε Airbnb.

Κατά τον Τ. Δούση, η συγκεκριμένη πολιτική όχι μόνο ξεπουλάει τη χώρα, αλλά και εκτοξεύει τις τιμές ακινήτων σε βάρος των Ελλήνων.

Έκκληση προς τους πολίτες
Κλείνοντας, ο Τάσος Δούσης απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες ιδιοκτήτες:

«Σταματήστε να πουλάτε τις περιουσίες σας στους Τούρκους, όσο κι αν σας δελεάζουν με χρήματα. Είναι τα σπίτια των παππούδων σας, που με αίμα τα κράτησε ο Ελληνικός λαός. Το ίδιο ισχύει και για όσους πουλούν σε Σκοπιανούς, Ρουμάνους, Βούλγαρους. Δουλέψτε εσείς τα σπίτια σας, αξιοποιήστε τα σε Airbnb και βγάλτε εσείς το κέρδος».

Ο ίδιος προαναγγέλλει μάλιστα νέο άρθρο, αυτήν τη φορά για τους «βλάχο-τουρίστες» των Βαλκανίων και τη συμπεριφορά τους στη Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Πρόταση για διάσωση και νέα χρήση της «Βίλας Πατσούκα»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Η Γνώμη το οποίο αφορά...

Αλεξανδρούπολη: Από καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας πέθανε το 3χρονο παιδί

Σοκ και έντονο προβληματισμό προκαλούν τα πρώτα ευρήματα από τη νεκροψία – νεκροτομή για...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό τρίχρονο παιδί στο νοσοκομείο – Εξετάζεται σοβαρός υποσιτισμός

Σοκ και βαθιά θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η υπόθεση θανάτου ενός...

Τουρκικές παρεμβάσεις στον Έβρο και η αντιαρματική τάφρος: Ερωτήματα για την ασφάλεια

Σοβαρά ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια εγείρουν οι συνεχιζόμενες τουρκικές παρεμβάσεις στον ποταμό Έβρο,...

Παρόμοια