ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑλεξανδρούπολη: Υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Αλεξανδρούπολη: Υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Το πρωί της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2026, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Α’ Πατριάρχης Αλεξανδρείας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, με αφορμή την πανήγυρη των Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και οι τοπικοί φορείς. Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, όπου ο Πατριάρχης προσκύνησε το λείψανο του Αγίου Νικολάου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο επισκοπείο της Μητροπόλεως.

Η παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου υπογραμμίζει τη σημασία της θρησκευτικής παράδοσης στην περιοχή και ενισχύει τους δεσμούς της τοπικής Εκκλησίας με την Αλεξάνδρεια.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια