fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπιτική βυσσινάδα

Δροσιστικό κι απολαυστικό ρόφημα

- Χορηγούμενη-

Υλικά για 4 άτομα
1,5 κιλό βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
4,5 κούπες του τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Αρχικά αφαιρείτε από τα βύσσινα τα κοτσάνια, τα πλένετε πολύ καλά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη.

Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση θα χρειαστεί για αρκετή ώρα να ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα.

Βράζετε περίπου 40 λεπτά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε για ακόμη 5 περίπου λεπτά και σβήνετε το μάτι.

Αφήνετε να κρυώσει, ξαφρίζετε και βάζετε ένα σουρωτό μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε τα βύσσινα με τη βυσσινάδα μέσα στο σουρωτό.

Αυτό που θα μείνει στην λεκάνη είναι η βυσσινάδα την οποία φυλάτε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια, κατά προτίμηση στο ψυγείο.

Εάν θέλετε να την φυλάξετε στο ντουλάπι, πρέπει να τη βράσετε λίγο ακόμη ώστε να γίνει πιο πηχτή.

Σερβίρετε σε ποτήρι βάζοντας 2-3 δάκτυλα βυσσινάδα, παγάκια και δροσερό νερό.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο