fbpx
24 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

“SOS” εκπέμπει ο κλάδος εστίασης του δήμου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης φαίνεται να βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης στο δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς, μετά τα πρόσφατα πρόστιμα και «λουκέτα» σε τέσσερα καταστήματα της πόλης, επαγγελματίες και εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.

Με κυριότερα αιτήματα, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση της αναλογίας των 40 ατόμων ανά 1000 τετραγωνικά, την άμεση λειτουργία των μπαρ καθώς και το κλείσιμο των συνόρων (και ειδικά του τελωνείου των Κήπων), μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου έδωσαν το ψήφισμα κινητοποίησης (που είχαν προετοιμάσει στην πρόσφατη συνέλευσή τους) στο δήμαρχο της πόλης καθώς και στον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου.

«Μετά τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η σημερινή κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, είναι μια συμβολική κίνηση, μια πρώτη κίνηση για να ξεκινήσει ο κόσμος αλλά και οι τοπικοί φορείς να δουν σοβαρά τα προβλήματά μας. Έχει μαζευτεί κόσμος, δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα αναφορικά με την κυκλοφορία της πόλης, οπότε δε θα προχωρήσουμε ούτε σε κάποια πορεία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Γεωργιάδης
- Χορηγούμενη-

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε τα αιτήματά μας στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης – αμέσως μετά θα περάσουμε στο Εμπορικό Επιμελητήριο για να δώσουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας και εκεί. Περιμένουμε να το προωθήσουν στα αντίστοιχα υπουργεία» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι τα καταστήματα εστίασης δεν αντέχουν άλλο να λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητάς τους όταν όλα τα έξοδα παραμένουν τα ίδια.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το ψήφισμα διαμαρτυρίας που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου, Νίκος Γεωργιάδης, και ο γενικός γραμματέας, Σάββας Γκουλής:

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου με τη συμμετοχή σύσσωμου του Επαγγελματικού κόσμου του κλάδου μας, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία των μελών μας, καθώς μέσα στην ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη και την ύπαρξη των καταστημάτων στην πόλη μας.

Ζητούμε:

  1. Την άμεση κατάργηση της αναλογίας του ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά σε καταστήματα εστίασης, με την προϋπόθεση της τήρησης των αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων, όπως ισχύει σήμερα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. Την άμεση λειτουργία προς χρήση από τους πελάτες των μπαρ, τηρώντας τις σωστές αποστάσεις.
  3. Την άμεση κατάργηση της αναλογίας των 40 ατόμων ανά 1000 τετραγωνικά στους αιγιαλούς αύξηση σε τρία άτομα ανά ομπρέλα.
  4. Την άρση απαγόρευσης χρήσης φουσκωτών παιχνιδιών σε παιδότοπους.
  5. Το κλείσιμο των συνόρων, και ειδικότερα του τελωνείου των Κήπων, καθώς μέχρι και σήμερα επιτρέπεται η διέλευση σε έλληνες υπηκόους, με κίνδυνο διάδοσης του ιού μετά την επιστροφή τους, καθώς η κατάσταση με τον Covid-19 στη γειτονική μας χώρα είναι ανεξέλεγκτη.

Όλα αυτά ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν μόνο στα καταστήματά μας.

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ο έλεγχος να υπάρχει μόνο στα καταστήματά μας.

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ο ελεύθερος επαγγελματίας του κλάδου να πληρώνει ό,τι πλήρωνε με το 50% λειτουργίας του χώρου του.

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει μέλλον του κλάδου μας χωρίς άμεσες παρεμβάσεις.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!