Σε λίγες μέρες ο διαγωνισμός για την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου

Ακατάλληλος και κατεδαφιστέος μετά από έγγραφο και απόφαση της Πολεοδομίας, έχει κριθεί ο θόλος, δηλαδή η μεταλλική κατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης, και έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από εξειδικευμένη μελέτη  προχωρά στη προκήρυξη του έργου για την κατεδάφιση της.

Όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, τα αποδυτήρια και οι κερκίδες θα διατηρηθούν και θα ανακαινιστούν και με το επόμενο έργο, θα δημιουργηθούν στο χώρο άλλα 2 γήπεδα τένις, και πλέον όταν και αυτό ολοκληρωθεί, ο Δήμος θα διαθέτει 6 γήπεδα τένις στον ίδιο χώρο κάτι που θα επιτρέπει την διεξαγωγή διεθνών αγώνων αντισφαίρισης.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει να “τρέχει” μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, και αν όλα παν καλά μέχρι τις 10-15 του επόμενου μήνα θα έχει βρεθεί ο ανάδοχος για την κατεδάφιση.

Η υπάρχουσα μεταλλική κατασκευή πλέον είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, και όταν στην περιοχή υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, κυρίως νοτιάδες, υπάρχει κάποια επικινδυνότητα και φόβος για αποκόλληση των κομματιών της.

Όσον αφορά στην κατεδάφισή,  ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε πως μέσα στη μελέτη έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπεται σε κατεδαφίσεις κτιρίων, προσθέτοντας πως τις  μέρες των εργασιών θα υπάρξουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμός της περιοχής προκειμένου να υπάρξει κανένας κίνδυνος.