Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΣε χάρτη πλέον οι ιαματικές πηγές της Ελλάδος

Σε χάρτη πλέον οι ιαματικές πηγές της Ελλάδος

Ενα από τα συγκριτικά, τουριστικά και όχι μόνο, πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι οι πολυάριθμες ιαματικές πηγές, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες.

Δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει πολλές εξ αυτών, φθάνοντας τώρα να υπάρχουν 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές.
Ωστόσο, το πλέον σημαντικό βήμα, είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μόλις σήμερα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με αυτές τις 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, με τα χαρακτηριστικά καθεμιάς, όπως: στον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία και τον τρόπο χρήσης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής, με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.
«Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Βασίλης Μουμτζόγλου – Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη

Βαρύ πένθος προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση του θανάτου του Βασίλη...

Ορεστιάδα: «Αγγέλων Φως 2025» – Το πλήρες πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Ο Δήμος Ορεστιάδας προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Αγγέλων Φως 2025», που...

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γιουρτζόπουλος – Από τους παλαιότερους αρτοποιούς της Αλεξανδρούπολης

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Γιουρτζόπουλος, ένας από τους...

Κικίλιας: Κομβικής σημασίας η Αλεξανδρούπολη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη ναυτιλία και τα λιμάνια

Στη στρατηγική σημασία της ναυτιλίας, των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών για την ανάπτυξη...

Παρόμοια