fbpx
11 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Στην αναμονή 700 φοιτητές για το πότε θα λειτουργήσει

- Χορηγούμενη-

«Στον πάγο» βρίσκονται οι σπουδές 700 φοιτητών όλων των ετών φοίτησης στη Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου που περιμένουν από το Σεπτέμβρη και από μέρα σε μέρα να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

- Χορηγούμενη-1

Γονείς των φοιτητών που επικοινώνησαν με το evros24.gr εξέφρασαν την αγωνία τους αλλά και τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή.

Τα παιδιά τους βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στο Διδυμότειχο, πληρώνουν ενοίκια, έχουν έξοδα διαβίωσης και όμως δεν σπουδάζουν. Παρά τις διαβεβαιώσεις τοπικών βουλευτών μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα μας είπαν και αναρωτιούνται ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος, για ένα χαμένο εξάμηνο όπως πιστεύουν, που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα προγραμματισμού των σπουδών των τελειόφοιτων φοιτητών που έχουν σχεδιάσει να κάνουν μεταπτυχιακά.

Μάλιστα ζητούν κατ’ εξαίρεση μεταγραφών των παιδιών σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και εμφανίζονται ακόμα και διατεθειμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να αξιώσουν αποζημιώσεις και ψυχικής οδύνης αφού πολλοί φοιτητές νοιώθουν ότι είναι βάρος στις οικογένειές τους και βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

- Χορηγούμενη-

Επιρρίπτουν ευθύνες στους βουλευτές του Έβρου, αυτοδιοικητικούς της περιοχής, δήμαρχο Διδυμοτείχου και αντιπεριφερειάρχη Έβρου,  ακόμα και στον επιχειρηματικό κόσμο που δεν πιέζουν αρκετά όπως πιστεύουν, για να ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής.

Παράλληλα επισημαίνουν την έλλειψη υποδομών και διδακτικού προσωπικού.

Ωστόσο όλοι οι παραπάνω αγωνιούν το ίδιο με τους γονείς για την λειτουργία της νοσηλευτικής τους Διδυμοτείχου αφού έχει μεγάλη σημασία σε πολλούς τομείς η συνέχειά της.

Χθες το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία βρέθηκαν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης, Κώστας Δημητρίου και Θόδωρος Σκίνδρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέας Παπανδρούδης και ο Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης, ο πατήρ Απόστολος Πορτοκαλίδης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνού και η Μαρία Μανάκα.

Όλοι τους συμφώνησαν πως ο χρόνος πιέζει για την έναρξη των μαθημάτων για να μη χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών και επικεντρώθηκε στους τρόπους εύρεσης καθηγητών που να στελεχώσουν τη σχολή που και είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή.

Στο τέλος αρκέστηκαν να υπογράψουν όλοι μαζί μια επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητούν το αυτονόητο: Να λειτουργήσει άμεσα η Σχολή.

Ωστόσο οι επιστολές δεν αρκούν και ότι και να κάνουν οι τοπικοί φορείς, η σχολή δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Εάν δεν δοθούν πραγματικά κίνητρα για να έρθουν καθηγητές να διδάξουν και φυσικά γενναία χρηματοδότηση για να λυθούν και τα επιμέρους προβλήματα.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ