Ριζική ανανέωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΠΓΝΑ – Δωρεά 1 εκ.ευρώ (video)

Στη ριζική ανακαίνιση της μονάδας τεχνητού νεφρού, προχωρά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, μετά τη δωρεά ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από Έλληνα του εξωτερικού .

Όπως εξήγησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης,  το αίτημα αντικατάστασης του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της μονάδας, είχε τεθεί από τον ίδιο από τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων του, καθώς ο υφιστάμενος εξοπλισμός είναι παλιός,  από το 2002, όποτε και χτίστηκε το νέο Νοσοκομείο, και μερικά ακόμα και πιο πριν.

Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό από το υπουργείο Υγείας, και μάλιστα  βρέθηκε δωρητής Έλληνας του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, ενώ η αναβάθμιση σχεδιάστηκε από κοινού με τον δωρητή, τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προσωπικό της Μονάδας και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των νεφροπαθών.

Έτσι λοιπόν,   ο υφιστάμενος τεχνολογικός εξοπλισμός θα αντικατασταθεί με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, συνολικά 18, ενώ μέρος των παλαιών θα διατεθούν στα όμορα νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης, Αμαλία Ζαρκάδη, να κάνει λόγο για ένα δώρο ζωής, το οποίο τους γεμίζει με αισιοδοξία και θα τους δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3-4 μήνες.