fbpx
27 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Κουμπάκη στην Κομοτηνή

- Χορηγούμενη-

Ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στην Κομοτηνή από τον Κωνσταντίνο Κουμπάκη στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής.

 Ο Κωνσταντίνος Κουμπάκης του Γεωργίου και της Αθηνάς Παπατζηλάκη, γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 2005 , στην Κομοτηνή. Είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του το 2010. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό Άριστα, με καθηγητή τον κ. Τρικούπη και σπουδάζει στην Γ΄Ανωτέρα πιάνου, στο ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης με καθηγήτρια την κ. Νέλλη  Σταχοσίδου.

- Χορηγούμενη-

                Έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί, ισάριθμες φορές, σε 4 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου: Τον Απρίλιο του 2014 στον 37ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝ» στο Ωδείο Αθηνών

(Α΄ Έπαινος), τον Μάιο του 2014 στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

(Γ΄ Βραβείο), τον Μάιο του 2015 στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Α΄ Βραβείο) , και φέτος ,τον Μάρτιο του 2019 στον Α΄ Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης (Β΄ Βραβείο).

                Από το 2015, κατόπιν ακροάσεων,  και για 3 συναπτά έτη, διετέλεσε  μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος ως σολίστ και πιανίστας, συμμετέχοντας σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις, καθώς επίσης και στην Θεσ/νίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Βελλίδειο  Συνεδριακό Κέντρο, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσ/νίκης , Αριστοτέλειο Θέατρο  κ. α.).

               Στη διάρκεια των χρόνων των σπουδών του έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες, παρουσιάζοντας σόλο έργα για πιάνο, συνοδεύοντας σύνολα δωματίου και ορχήστρα και πλαισιώνοντας θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε μουσική συναυλία παίζοντας σόλο έργα, σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ3.

              Έχει συμμετάσχει σε Χορωδιακά Φεστιβάλ Νέων και σε συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανάσιου Τρικούπη σε διάφορες πόλεις .Συνοδεύει στο πιάνο την δραστήρια χορωδία του σχολείου στο οποίο φοιτά, του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς . Επίσης συνοδεύει την παιδική και εφηβική χορωδία υπό την διεύθυνση της κ. Νέλλης Σταχοσίδου.

               Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 έδωσε σε ηλικία 14,5 ετών το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στην Αλεξανδρούπολη, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του ωδείου Φαέθων σε έργα των: Μπαχ, Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν, Ντεμπισσύ,  Σατί και Ραχμάνινοφ.

               Έχει παρακολουθήσει ατομικά μαθήματα με τον επιφανή πιανίστα και φορτεπιανίστα Λευτέρη Μισιργή και , επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους διεθνώς καταξιωμένους σολίστες:

Απόστολο Παληό, Θοδωρή Τζοβανάκη, Δανάη Καρρά, Βίνια Τσόπελα και αλλεπάλληλες φορές με τον Δημήτρη Τουφεξή.

               Είναι αριστούχος μαθητής  και έχει συμμετάσχει με επιτυχία δύο φορές στις εξετάσεις του CTY Greece ( Center for talented Youth) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Anatolia College.

               Στην μέχρι τώρα μαθητική του σταδιοδρομία έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής, Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών «Καγκουρό».

             Είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών Proficiency του Michigan και μαθαίνει γερμανικά και γαλλικά.

             Ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα παίζει μπάσκετ στην ομάδα ΑΙΑΣ Κομοτηνής.

             Τέλος, έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και συγκεκριμένα με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch του MIT έχοντας εκπονήσει το Scratch Elementary Greek και το Scratch Middle School Greek και

έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δικά του project, μεταξύ των οποίων δικά του on-line επιτραπέζια παιχνίδια,

για τα οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 100/100 από καθηγητές – προγραμματιστές του κολλεγίου Anatolia.

             Στο Ρεσιτάλ θα ερμηνεύσει:

  • J. S.  BACH: Prelude and Fugue- The Well Tempered Klavier ( I ) BWV 847 in c-moll
  • L.V. BEETHOVEN: Sonata, Opus 2 Nr 1, in f-moll

                                I.   Allegro

                    II.  Adagio

                    III. Menuetto, Allegretto

                                IV. Prestissimo

  • F. LIST: Liebestraum:Notturno III in ab –moll

                                 Δ  Ι  Α  Λ  Ε  Ι  Μ  Μ  Α

  • F.CHOPIN: Nocturne,  Opus 9  Nr 2 in eb-moll

                                Valse ,  Opus 18  Nr 1 in bb-dur

                                Etude,  Opus 25  Nr 2 in f-moll

                                Etude,  Opus 10  Nr 12 in c-moll

  • C. DEBUSSY: Arabesque Nr 1 in e-dur
  • E.SATIE: Gnossienne, Nr 1in f-moll
  • S. RACHMANINOW: Prelude, Opus 3 Nr 2 in c*- moll

                                   Τ  Ε  Λ  Ο  Σ

(Encore:- R.Korsakow: The flight of the bumble- bee               –  Prelude and Fugue-The Well TempereD Klavier ( II )   BWV 875 in d

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -