“Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης στο Δήμο Αλεξ/πολης” (video)

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προκαλέσει η δήλωση υποψήφιου Δημάρχου σε τοπικό μέσω ενημέρωση στην οποία κάνει λόγο για παραχωρήσεις υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Όπως αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χορηγούμενη

Είναι λυπηρό το γεγονός προεκλογικά να ακούγονται από υποψηφίους Δημάρχους, στόχοι παραχώρησης υπηρεσιών του δήμου μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει και δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή εισαγωγής ιδιωτικών συμφερόντων, αντικαθιστώντας τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η πρακτική θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην τιμωρία ή απόλυση των υπαλλήλων, στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου επιτελικού κράτους με λίγους εργαζομένους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη ύπουλη πολιτική της ιδιωτικής διακυβέρνησης.

Ο Σύλλογος μας και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχθούν «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και σε καμία περίπτωση υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου, που σε συνδυασμό με τις πολιτικές επενδύσεις ευνοούν τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του Δήμου καλούν όλους τους υποψηφίους να επισκεφτούν τις υπηρεσίας και τους εργαζόμενους, και να συζητήσουν μαζί τους. “Βγαίνουν κάποιοι και κάνουν δηλώσεις. Από που τα ξέρουν όλα αυτά, εμείς αυτό ρωτάμε. Την παρούσα κατάσταση από που την ξέρουνε. Παρακαλούμε να τους ενημερώσουμε.” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του συλλόγου, Αργύρης Κυρτσίδης.