«Μεγάλη κατάκτηση για τη Σαμοθράκη, το μεταφορικό ισοδύναμο» (video)

Την Τρίτη 10 Ιουλίου ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο προβλέπει επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μόνιμους κατοίκους και επιδότηση του επιπλέον κόστους ακτοπλοϊκής μεταφοράς προϊόντων και καυσίμων για το ανατολικό Αιγαίο, μικρές Κυκλάδες και μικρότερα νησιά, ενώ το 2019 το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλο τα νησιά πλην της Κρήτης, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά.

Ένα από τα νησιά αυτά, και η Σαμοθράκη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να κάνει λόγο για μία μεγάλη κατάκτηση, καθώς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους κατοίκους του νησιού, τόσο για την δική τους μετάβαση στο νησί, όσο και των εμπορευμάτων.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακόμα υπάρχουν ζητήματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, όπως το να μην επιβαρύνονται οι επιβάτες, και το επιπλέον κόστος να καταβάλλεται κατ ευθείαν από το κράτος, στις ναυτιλιακές εταιρίες.

«Είναι ένα βήμα θετικό, ωστόσο δε μπορώ να πως το ίδιο για το χαμηλό ΦΠΑ. Δεν θα έπρεπε να καταργηθεί, καθώς θα βοηθούσε πολύ στην ενίσχυση της οικονομίας του νησιού», επεσήμανε.