«Κυβέρνηση & Πρωθυπουργός συνεχίζουν αταλάντευτα την ίδια εξωτερική πολιτική» (video)

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό έχει φέρει τα τελευταία 24ωρα, η παραίτηση του Υπουργου Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και η ανάληψη του Υπουργείου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού, κάνουν λόγο για μια κίνηση η οποία περιέχει 3 μηνύματα: Πρώτον την αναγνώριση και την τιμή προς το πρόσωπο και τη συμβολή του μέχρι πρότινος Υπουργού Εξωτερικών στο Κυβερνητικό Έργο, καθώς δεν όρισε άλλον στη θέση του αλλά ανέλαβε ο ίδιος τη θέση.

Παράλληλα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να συνεχίζουν αταλάντευτα την ίδια εξωτερική πολιτική στην οποία πολύ μεγάλο λόγο και ρόλο είχε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με τολμηρά ανοίγματα προς τους γείτονες, με κορυφαία επιλογή, την επιλογή της ειρήνη και σταθερότητας στα Βαλκάνια, που αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε ο Κώστας Κυργιαλάνης,  Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

«Τέλος, η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί την αταλάντευτη πορεία και συνοχή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου και την πορεία προς την έξοδο από την κρίση»