“Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτιδα χώρα στα Βαλκάνια” (video)

Ιστορική ευκαιρία και λύση που κοιτά στο μέλλον , για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας και το ρόλο της Ελλάδας, χαρακτήρισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, Νίκος Κοτζιάς και Χάικο Μάας , την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την συνάντησή τους στην Αθήνα, την Πέμπτη.

Μάλιστα, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών εξήρε τη συμβολή του Νίκου Κοτζιά για την θετική κατάληξη της Συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ως “ένδειξη υπεύθυνης πολιτικής” η οποία θα συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής αλλά και της Ευρώπης.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά έρχεται να ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας ως ηγέτιδα χώρα. στα Βαλκάνια, δήλωσε αναφερόμενη στο θέμα η Γεωργία Αγγελινά, συντονίστρια του κινήματος ιδεών “ΠΡΑΤΤΩ” νομού Έβρου, κίνημα του οποίου ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς. Μάλιστα όπως επεσήμανε, η συμφωνία θα έχει οικονομικό όφελος για τη Βόρειο Ελλάδα, δηλαδή τη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη, καθώς και την ειρήνη μεταξύ δύο γειτονικών λαών.

Στα εσωτερικά της χώρας τώρα, κατηγόρησε την ΝΔ ότι κοιτά μόνο τα εσωτερικά της, ούτε καν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού

Είναι μια συμφωνία η οποία περπατάει πάνω στην Εθνική γραμμή και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί όταν ο ίδιος μέσα στη Βουλή, έλεγε ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει αφού έχουν αλλάξει το Σύνταγμα οι Σκοπιανοί, και ξέρουμε ότι το Σύνταγμα θα αλλαχτεί“, δήλωσε μεταξύ άλλων.