Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΠροβλήματα των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου

Προβλήματα των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας με θέμα τα προβλήματα των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Τμήμα Νοσηλευτικής λειτούργησε για πρώτη φορά το Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 (ΦΕΚ 99/τ.Α΄/10-05-2007) ως παράρτημα του Τ.Ε.Ι Καβάλας. Με το αρ.87/13 Π.Δ.(ΦΕΚ 129/τ.Α΄/05-06-2013) το Τμήμα Νοσηλευτικής εντάσσεται στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και το Τ.Ε.Ι. Καβάλας μετονομάζεται σε Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Μάιο του 2019 με το νόμο 4610 (ΦΕΚ 70/τ.Α’/7-5-2019), το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ως Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης.
Το τρέχον όμως ακαδημαϊκό έτος βρίσκεται στον “αέρα” για το Τμήμα Νοσηλευτικής, – Παράρτημα Διδυμοτείχου.
Συγκεκριμένα, ενώ διανύουμε ήδη το Νοέμβρη, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με τη γραμματεία να πιθανολογεί στους φοιτητές ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων τις 11 Νοέμβρη. Σαν βασική αιτιολογία των υπευθύνων προς τους φοιτητές για την καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων είναι η έλλειψη καθηγητών καθώς οι καθηγητές που δίδασκαν στο ίδιο Τμήμα πέρσι πλέον με την πανεπιστημιοποίηση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να υπάρχουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι φοιτητές (70 με 100 εγγεγραμμένοι κάθε χρόνο), όπως:
• Δεν έχουν αίθουσες για μάθημα. Έχουν μόνο 2 μικρές αίθουσες, μία με Η/Υ που δεν λειτουργεί γιατί οι περισσότεροι Υ/Η είναι χαλασμένοι και μία αίθουσα εργαστηρίου προηγούμενης δεκαετίας.
• Δεν υπάρχει αμφιθέατρο και κάνουν μάθημα στον κινηματογράφο του Διδυμοτείχου που τους παραχωρεί την αίθουσα.
• Δεν υπάρχουν εστίες και ούτε υπάρχει κάποια πρόβλεψη να νοικιαστούν κάποια δωμάτια για τους φοιτητές.
• Η πρακτική των φοιτητών θα πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που ούτε στο ελάχιστο δεν θυμίζει πανεπιστημιακό κέντρο υγείας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε:
1. Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής –Παράρτημα Διδυμότειχου, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό προσωπικό για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια. Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο.
2. Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διδασκαλίας και φοιτητικής μέριμνας, εστιών και λέσχης για τους φοιτητές, με νέες σύγχρονες υποδομές, που να καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδών και της επιστήμης.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Παρόμοια