20.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025

Πώς να γίνετε ο «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης

Συμβουλές που θα σας αναδείξουν στον καλύτερο ψήστη της παρέας

- Χορηγούμενη-

Τσικνοπέμπτη σήμερα με εικόνες απίστευτης κρεατοφαγίας με ζουμερά ψητά στα κάρβουνα ή τη σχάρα.

Οι προετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά, οι παραγγελίες για το φιλικό μπάρμπεκιου στο σπίτι έχουν ήδη γίνει και το μόνο που απομένει για να στεφθεί η βραδιά με επιτυχία είναι να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο.

Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε οι… «MasterChef» της Τσικνοπέμπτης ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αποδειχθείτε στον καλύτερο ψήστη της παρέας.

Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά. Οι περισσότεροι συνηγορούν στο ότι η δυνατή φωτιά βοηθάει να ροδίσει το κρέας εξωτερικά, αποκτώντας μια κρούστα, η οποία βοηθάει και στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.

Το κρέας χρειάζεται συνήθως 5-7 λεπτά για να ροδίσει, οπότε μόλις αποκτήσει το συγκεκριμένο χρώμα το γυρνάτε από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε και αυτή να ροδίσει.

Χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά (αναλόγως με το πώς ψήνετε λιγοστεύετε τα κάρβουνα ή ανεβάζετε τη σχάρα) και σιγοψήστε.

Γυρίζετε τακτικά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία βοηθάει στο να μην στεγνώσει εσωτερικά το κρέας και να βγει ζουμερό.

Για να διατηρείται η υγρασία του κρέατος, στην περίπτωση που δεν το έχετε ήδη μαρινάρει, μπορείτε να αλείφετε με λαδορίγανη κάθε φορά που γυρνάτε το κρέας.

Οι περισσότεροι ψήστες ισχυρίζονται ότι το αλάτισμα «απαγορεύεται» πριν το ψήσιμο. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί «μοιραίο» για το κρέας σας καθώς σφίγγει πιο εύκολα. Κατά προτίμηση αλατίστε πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.

Φροντίστε το κρέας να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν το ψήσετε.

Extra tip: Προτιμήστε κρέας με λίπος. Αυτό συνεπάγεται ότι το κρέας σας θα βγει ζουμερό, μαλακό και νόστιμο. Σίγουρα κανένας δεν ξετρελαίνεται για ένα ξερό και στεγνό κομμάτι κρέατος.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Ημερίδα από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων...

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA220 HED “BreathIN – Towards a...

Στο 9% η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι 10,8% τον Μάρτιο 2024 και 8,6% τον Φεβρουάριο 2025. Οι άνεργοι...

Αλεξανδρούπολη: Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2025»

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Πνευμονολογική Κλινική και το ΠρόγραμμαΜεταπτυχιακών Σπουδών “Ιατρική του Ύπνου” του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. μαζί μετο Ίδρυμα Έρευνας Αναπνευστικών Νοσημάτων...

Βόλος, 25-27 Απριλίου: Ένα επιτυχημένο δημοσιογραφικό συνέδριο

Από την Παρασκευή 25 μέχρι την Κυριακή 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το δημοσιογραφικό συνέδριο με τίτλο «Δημοσιογραφία–Περιβάλλον–Τουρισμός-Ανθεκτικότητα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας...

Με ένα χρυσό και ένα αργυρό επέστρεψε ο ΑΣ Taekwondo “Πρόμαχος”...

Την Κυριακή 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025 διεξήχθει στο Νις της Σερβίας το 9Th ASTERIX CUP 2025, διεθνές κύπελλο Taekwondo με την συμμετοχή 412 αθλητών-τριων από...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Πανεπιστημίου Helwan της Αιγύπτου

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και συζητήσεις για την επέκταση σε νέα θεματικά πεδία της ήδη εδραιωμένης συνεργασίας του ΔΠΘ με το Πανεπιστήμιο Helwan...

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος

Εκτεταμένους ελέγχους και περιπολίες ξεκινά η Πυροσβεστική ενώ βαριά πρόστιμα και ποινές περιμένουν τους υπαίτιους πρόκλησης πυρκαγιών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που ανοίγει...

Δύο λιμενικά έργα στρατηγικής σημασίας για την Π.Ε. Καβάλας μπαίνουν σε...

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης , οι συμβάσεις εκπόνησης μελετών για την επέκταση του λιμανιού της Ιχθυόσκαλας Καβάλας...

Διαβασε και αυτο