fbpx
22.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Περιφερειακές εκλογές 2019: Τα νέα στοιχήματα για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

- Χορηγούμενη-

Με μεγάλα φαβορί σε 9 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας διεξάγονται την Κυριακή οι Περιφερειακές Εκλογές 2019, όπως προβλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες.

Ωστόσο, για την ανάδειξη των νέων περιφερειαρχών θα χρειαστεί στις περισσότερες περιπτώσεις και δεύτερος γύρος.

Ας δούμε τις πιο «φρέσκες» αποδόσεις για τις περιφέρειες, με την επισήμανση ότι αφορούν τον «επόμενο περιφερειάρχη» και όχι τον νικητή στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Ανατροπή στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών είχαμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ενώ αρχικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης δινόταν -έστω και οριακά- φαβορί, πλέον στη θέση αυτή έχει βρεθεί ο Χρήστος Μέτιος.

Συγκεκριμένα, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, με απίθανο ντεμαράζ, έχει πλέον απόδοση 1,51 για να επανεκλεγεί περιφερειάρχης, με τον «αντάρτη» της ΝΔ κ. Τοψίδη να δίνεται πια στο 2,47.

Από κει και πέρα, Κώστας Καστιμίγας (15,50) και Κώστας Σιμιτζής (50,00) φαίνεται ότι δεν μπορούν να απειλήσουν.

Για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας τα στοιχήματα διαμορφώνονται ως εξής:

Περιφέρεια Αττικής

«Άχαστος» εμφανίζεται από τις στοιχηματικές εταιρείες ο υποψήφιος με τη ΝΔ Γιώργος Πατούλης. Ειδικότερα, η απόδοσή του για να αναδειχθεί νέος περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται μόλις στο 1,08, σύμφωνα με την Goalbet, την ίδια στιγμή που η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΖΙΑ δίνεται σε απόδοση 12,50 και ο Γιάννης Σγουρός στο 15,50. Πάντως, στο ερώτημα αν θα υπάρξει περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, ο Stoiximan δίνει απόδοση 8,50 σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρώντας σχεδόν σίγουρο ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο (απόδοση 1,05).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Όχι μόνο είναι ακλόνητο φαβορί για να αναδειχθεί εκ νέου περιφερειάρχης ο υποψήφιος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά μπορεί να το κάνει και από την πρώτη Κυριακή! Η απόδοση που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες στον κ. Τζιτζικώστα είναι μόλις 1,04, ενώ το να αναδειχθεί περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή έχει απόδοση 1,62 (όταν το να έχουμε β’ γύρο «πληρώνει» 2,20). Από κει και πέρα, δεύτερος βάσει αποδόσεων είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης (15,00), ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Παπαστεργίου (21,00) και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος (26,00).

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Γιώργος Κασαπίδης της ΝΔ έχει μεγάλο προβάδισμα για να αναδειχθεί περιφερειάρχης -ίσως και από την πρώτη Κυριακή- Δυτικής Μακεδονίας. Παίζεται στο 1,20, όταν η Γεωργία Ζεμπιλιάδου είναι στο 6,00 και ο Θεόδωρος Καρυπίδης στο 7,60.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιφέρειες, αμφίρροπη μάχη αναμένεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Απόστολος Γκλέτσος από δήμαρχος Στυλίδας θέλει να αναδειχθεί σε περιφερειάρχη και η απόδοσή του κυμαίνεται γύρω στο 2,15. Φαβορί όμως, έστω και οριακά, είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Σπανός, με απόδοση στο 1,70. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (15,50) και η Κατερίνα Μπατζελή (36,00), υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, είναι πολύ πίσω.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έναν… υγιεινό περίπατο αναμένεται να κάνει ο Κωνσταντίνος Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ενδεχόμενο να εκλεγεί εκ νέου στο αξίωμα του περιφερειάρχη δίνεται μόλις στο 1,15. Ακολουθεί ο Νίκος Τσιλιμίγκας στο 6,20, ο Δημήτρης Κουρέτας στο 18,00 και ο Θανάσης Ακριβός στο 35,00.

Περιφέρεια Ηπείρου

Ισχυρό προβάδισμα για να επανεκλεγεί περιφερειάρχης Ηπείρου έχει ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, που «πληρώνει» μόλις 1,15. Από και και πέρα, αουτσάιντερ θεωρείται από τις στοιχηματικές εταιρείες ο Σπύρος Ριζόπουλος με απόδοση 3,00. Από απόσταση ακολουθούν οι Δημήτρης Δημητρίου (35,00) και Γιώργος Ζάψας(επίσης με απόδοση 35,00).

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θεωρείται το φαβορί για να επανεκλεγεί, με αποδόσεις που κυμαίνονται γύρω στο 1,60. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης της ΝΔ έπεται με 2,50, ενώ ο Κώστας Σπηλιόπουλος «πληρώνει» 5,50 αν αναδειχθεί νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Νίκος Καραθανασόπουλος (40,00) και Βασίλης Χατζηλάμπρου (100,00) φαίνεται να μένουν εκτός β’ γύρου.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έτοιμος να εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι ο Πέτρος Τατούλης, που δίνεται σε απόδοση 1,25. Ο Παναγιώτης Νίκας ακολουθεί με 3,50, ενώ πιο πίσω στις προβλέψεις είναι οι Γιώργος Δέδες (25,00), Νίκος Γόντικας (70,00) και Γιάννης Μπουντρούκας (70,00).

Περιφέρεια Κρήτης

Μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Κρήτης είναι ο νυν κάτοχος της θέσης, Σταύρος Αρναουτάκης, όπως δείχνουν οι αποδόσεις στον Stoiximan (1,07), ενώ επόμενος αλλά σε απόσταση είναι ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης (8,00). Οι Μανώλης Συντυχάκης και Γιώργος Πιαγκαλάκης έπονται με 15,00 και 50,00 αντίστοιχα.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Αμφίρροπη αναμένεται η εκλογική διαδικασία για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το προβάδισμα της Χριστιάνας Καλογήρου (2,00) έναντι του Παναγιώτη Χριστόφα (2,90) είναι σχετικά μικρό, την ίδια στιγμή που ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Μουτζούρης, είναι στην τρίτη θέση (4,50). Δύσκολα θα απειλήσουν τους προαναφερθέντες οι Γιάννης Σπιλάνης (20,00), Στάυρος Τάσσος (40,00), Στράτος Γεωργούλας (70,00) και Νίκος Μανάβης (100,00).

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πιο ξεκάθαρη, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι η κατάσταση στο Νότιο Αιγαίο, αφού έκπληξη θα αποτελέσει η μη εκλογή του Γιώργου Χατζημάρκου ως περιφερειάρχη (1,40). Ο Μανώλης Γλυνός ακολουθεί στο 2,60, ενώ ο Χαράλαμπος Κόκκινος έχει απόδοση 35,00 και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης 50,00.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τέλος, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η μάχη αναμένεται σκληρή και σχεδόν σίγουρα, όπως «βλέπουν» οι μπουκ, θα κριθεί στον β’ γύρο. Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος είναι οριακό φαβορί με απόδοση 2,00, τη στιγμή που η Ρόδη Κράτσα απειλεί ευθέως (2,30) να του πάρει τα σκήπτρα. Έπονται οι Σπύρος Σπύρου (4,50), Αλέξανδρος Αλεξάκης (50,00) και Αλεξάνδρα Μπαλού (70,00).

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο