Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
4.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΠανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων: Καταγγελία για κλειστούς δρόμους και ταλαιπωρία των πολιτών

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων: Καταγγελία για κλειστούς δρόμους και ταλαιπωρία των πολιτών

Καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης και της Αστυνομίας απευθύνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), κάνοντας λόγο για συνειδητή επιλογή ταλαιπωρίας των πολιτών και προσπάθεια συκοφάντησης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου, η Αστυνομία προχωρά σε εκτεταμένες εκτροπές κυκλοφορίας και κλείσιμο εθνικών οδών, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου – σύμφωνα με την ΠΕΜ – τα μπλόκα είχαν αποφασίσει τη διέλευση Ι.Χ. και λεωφορείων.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επικαλείται τη σημερινή κινητοποίηση στο Μπλόκο της Νίκαιας, με συμμετοχή αγροτών από το μπλόκο Ε-65 Καρδίτσας και Λόγγου Τρικάλων, στα Τέμπη. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για ελεύθερη διέλευση, η κυκλοφορία εκτράπηκε μέσω Κατερίνης – Ελασσόνας, δημιουργώντας, όπως σημειώνεται, ουρές χιλιομέτρων.

Ανάλογη εικόνα περιγράφεται και στην κοιλάδα των Τεμπών, όπου το μπλόκο Πυργετού συμμετείχε στην κινητοποίηση με παρουσία τρακτέρ στον δρόμο, επιτρέποντας ωστόσο τη διέλευση των Ι.Χ. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές μέσω Ραψάνης, ακόμη και από χωματόδρομους.

Η ΠΕΜ χαρακτηρίζει «πρόκληση» το γεγονός ότι οι οδηγοί πληρώνουν κανονικά διόδια και λίγα μέτρα μετά υποχρεώνονται να κινηθούν σε παράδρομους, κάνοντας λόγο για διασφάλιση των κερδών των εταιρειών διοδίων, την ώρα που οι πολίτες υφίστανται μεγάλες ταλαιπωρίες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ κατηγορείται η κυβέρνηση ότι επιδιώκει την ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» με εκτροπές δεκάδων χιλιομέτρων μακριά από τα μπλόκα.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, μέσω συνεννόησης της Αστυνομίας με τις επιτροπές των μπλόκων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των οχημάτων από τα σημεία διαμαρτυρίας. Όπως αναφέρει, αντί για συνεννόηση επιλέγεται ο αυταρχισμός.

Μεταξύ άλλων, η ΠΕΜ θέτει τα εξής αιτήματα:

  • Την αναστολή της είσπραξης διοδίων σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο όσο υπάρχουν κλειστοί δρόμοι.
  • Τη διακοπή των εκτροπών που, όπως αναφέρει, δεν εξυπηρετούν λόγους ασφάλειας.
  • Τη λήψη μέτρων από κυβέρνηση και Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας τις επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απορρίπτει, όπως σημειώνει, τον «κυβερνητικό εμπαιγμό» και ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους αφορά το σύνολο της κοινωνίας και τη διασφάλιση φθηνών τροφίμων.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ένταση στην οδό Άβαντος: Παρέμβαση αστυνομίας μετά από φασαρία στο σπίτι της οικογένειας (Την Τρίτη η απολογία της μητέρας του 3χρονου)

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Άβαντος, στην Αλεξανδρούπολη, έξω από το...

Την ερχόμενη Τρίτη η απολογία της μητέρας του 3χρονου που πέθανε από ασιτία

Στο δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι,...

«Επείγοντα Χριστούγεννα» στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης: Μαθητές έδωσαν χαμόγελο στα νοσηλευόμενα παιδιά

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη δράση με έντονο κοινωνικό και ανθρώπινο αποτύπωμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό...

Το δημογραφικό στον Έβρο: Σκληροί αριθμοί, προειδοποιήσεις και προτάσεις από Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Το δημογραφικό ζήτημα στον Έβρο βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με...

Παρόμοια