Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΠαγωτό καιμάκι από τα χέρια της μαμάς!

Παγωτό καιμάκι από τα χέρια της μαμάς!

Το παγωτό καϊμάκι είναι ίσως η πιο κλασσική γεύση παγωτού. Εσύ μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι σχετικά εύκολα και να ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι με την γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σαλέπι
  • 3 κρυστάλλους μαστίχας
  • 1 κ.σ. Ανθόνερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Παίρνουμε ένα μπρικάκι και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

  • Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  • Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κατα προτίμηση με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα της. Συνεχίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ανακάτεμα.
    Χτυπάμε τους κρύσταλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λιγα δευτερόλεπτα και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λιγο για να διαλυθεί.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπωλ, το οποίο μπωλ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε απαλά και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο. Κλείνουμε το μεταλλικό μπωλ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
    • Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.
    • Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τη νύχτα της Πέμπτη 31/7

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπεται την Πέμπτη (31-07-2025)...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

“Βούλγαροι οι Τούρκοι επιχειρηματίες «εκμεταλλεύονται» τον τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”

Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα...

Παρόμοια