Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΠ. Μιχαηλίδης: «Το ΔΣ Αλεξανδρούπολης διεκδικεί τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης»...

Π. Μιχαηλίδης: «Το ΔΣ Αλεξανδρούπολης διεκδικεί τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης» (βίντεο)

Θετική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης για τη διεκδίκηση του αποχαρακτηρισμού της δυτικής χερσαίας ζώνης, με σκοπό να μη δοθεί δωρεάν στους επενδυτές που διεκδικούν το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο του λιμανιού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση επιβεβαιώθηκε και από τον πρώην λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, Νίκο Παπανικολόπουλο.

Τα παραπάνω δήλωσε στο φακό του “e24” ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, Παύλος Μιχαηλίδης.  

Ο Παύλος Μιχαηλίδης

«Πάρθηκε μια ιστορική απόφαση του ΔΣ Αλεξανδρούπολης, ερήμην, δυστυχώς, του δημάρχου και της δημοτικής αρχής» επεσήμανε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί εδώ και 30 χρόνια.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στις 14/3/2022, με πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εισήχθη στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης το χρόνιο ζήτημα για την διεκδίκηση από τον δήμο της κυριότητας της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα. Συγκεκριμένα για ολόκληρη την περιοχή του παραλιακού μετώπου κάτω από Φάρο (από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων) στην οποία ανήκουν τόσο το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, όσο και ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και τμήμα της πλατείας του Φάρου μαζί με την παραλιακή ζώνη νότια της Βασιλέως Αλεξάνδρου (περιλαμβάνει και το καφέ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»).

«Σε καμία περίπτωση δε μπορεί, μαζί με το λιμάνι, να δοθεί στον οποιοδήποτε νέο επενδυτή αυτός ο ζωτικός χώρος της Αλεξανδρούπολης» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εξαφάνιση του Χυτούδη – Περούδη Χαράλαμπου – Χρυσοβαλάντη στην Αθήνα

Ο Χυτούδης – Περούδης Χαράλαμπος – Χρυσοβαλάντης, 37 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή της πλατείας...

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Αλεξανδρούπολη: Εγκαταλείφθηκε το εμβληματικό έργο τηλεθέρμανσης Φερών – 10 εκατ. ευρώ για άλλα έργα

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της εταιρείας «ΤΑΡ AG» ενέκρινε...

Διαγωνισμός: Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση “Ο Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων” στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Ο Ελλάδα 104 σας χαρίζει εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση «Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»...

Παρόμοια