fbpx
14 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Π. Μιχαηλίδης: «Δεν είναι εποχή να δίνουμε περίπου 400.000 ευρώ κάθε χρόνο σε μία δημοτική επιχείρηση» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Το φόβο μήπως και μια νέα Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου (ΔΕΚΑ) στο δήμο Αλεξανδρούπολης έχει την ίδια «μοίρα» με προηγούμενες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΠΕΑ και η ΑΝΕΤΑ εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου, Παύλος Μιχαηλίδης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή τον ρόλο της ΤΙΕΔΑ και να δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση για το αν τελικά θα υπάρξει σύσταση της ΔΕΚΑ, και αν μέσω αυτής θα λειτουργήσει και η προβλεπόμενη δημοτική τηλεόραση.

«Πριν ακόμα ο Δήμος (οι δημότες δηλαδή) ξεχρεώσει τις προηγούμενες αμαρτωλές “δημοτικές επιχειρήσεις”, όπως είναι η ΔΕΠΕΑ και η ΑΝΕΤΑ, και πριν η νέα δημοτική αρχή κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης σε ό, τι αφορά την ΤΙΕΔΑ, την άλλη δημοτική επιχείρηση που έχουμε εν ενεργεία, και χωρίς να έχει καμία απολύτως αναφορά στο προεκλογικό της πρόγραμμα για ίδρυση νέας δημοτικής επιχείρησης, αιφνιδίασε – όχι πολλούς, γιατί κάποιοι γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τις προθέσεις του δημάρχου και της ομάδας του – το δημοτικό συμβούλιο και τον κόσμο, φέρνοντας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και εν μέσω πανδημίας μια πρόταση για πρόταση ίδρυσης δημοτικής επιχείρησης» δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης στο evros24.

Ο κ. Παύλος Μιχαηλίδης

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μάρτιο, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, την ίδια πρόταση είχαν υπερψηφίσει μόνο μια μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. «Συνεπώς, υπάρχουν πολλά ερωτήματα – τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλαξαν την ψήφο τους, έστω και αν πέρασε με οριακό τρόπο, δηλαδή με τους 21 δημοτικούς συμβούλους που ήταν απαραίτητοι για να περάσει μια τέτοια απόφαση η δημοτική αρχή;» διερωτήθηκε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, σημειώνοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο είναι εντυπωσιακό ότι στους 21 που έδωσαν την οριακή πλειοψηφία για την ίδρυση μιας νέας δημοτικής επιχείρησης, είναι και η ψήφος του Ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου, Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της προηγούμενης διοίκησης της ΤΙΕΔΑ.

- Χορηγούμενη-

«Χωρίς να έχει γίνει κανένας απολογισμός, και ενώ προεκλογικά η δημοτική παράταξη του σημερινού δημάρχου έλεγε διάφορα για την ΤΙΕΔΑ – την κατηγορούσε για κακοδιαχείριση – σήμερα όχι μόνο δε μιλάνε και δε φέρνουν στη δημοσιότητα κανέναν απολογισμό αλλά με την ψήφο του πρώην προέδρου της δημιουργούν μια νέα δημοτική επιχείρηση. Με σκοπό τι; Να συνεχίζουμε να πληρώνουμε την ΑΝΕΤΑ, τη ΔΕΠΕΑ, και πιθανότατα σε λίγους μήνες την Τουριστική Επιχείρηση;» διερωτήθηκε ξανά ο κ. Μιχαηλίδης, υπογραμμίζοντας πως ο χαρακτηρισμός που δίνει η δημοτική αρχή στη ΔΕΚΑ ως «αναπτυξιακός βραχίονας του Δήμου» δεν ευσταθεί, καθώς πολλές από τις δράσεις που θα αναλάβει και πολλοί από τους σκοπούς που θα επωμιστεί μπορούν να αναπτυχθούν από τον ίδιο το Δήμο και φυσικά την ΤΙΕΔΑ, η οποία έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό.

«Η δική μου πρόταση είναι εξυγίανση, απολογισμός της ΤΙΕΔΑ, και η Τουριστική Επιχείρηση να είναι αυτή που θα αποτελέσει τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σε μια περίοδο κρίσης από την πανδημία, όπου ο Δήμος θα χρειαστεί πραγματικά να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο απέναντι στους δημότες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, δεν είναι εποχή να δίνουμε περίπου 400.000 ευρώ κάθε χρόνο σε μία δημοτική επιχείρηση, όταν έχουμε και ως εμείς ως Δήμος, “καεί από τον χυλό και πρέπει να φυσάμε και το γιαούρτι”» παρατήρησε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια του δημάρχου για ίδρυση της ΔΕΚΚΑ «πέρα από άκαιρη, εντελώς αψυχολόγητη».

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για την ανάγκη αποσαφήνισης του πλαισίου λειτουργίας της ΔΕΚΑ και της δημοτικής τηλεόρασης. «Η οριακή αυτή απόφαση, πέρα από τον κ. Αρβανιτίδη, έχει και δύο ακόμα δημοτικούς συμβούλους, τον κ. Δουνάκη και τον κ. Καρυπίδη, οι οποίοι στην ψήφο τους αναφέρουν ότι δε δέχονται, παρόλο που ψηφίζουν τη δημοτική επιχείρηση, να γίνει η δημοτική τηλεόραση. Συνεπώς εδώ υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχω ζητήσει δημόσια αλλά δεν έχω λάβει απάντηση, μιας και δεν έχουμε ζωντανά δημοτικά συμβούλια, μιας και η δημοτική αρχή δε δέχεται τηλεδιασκέψεις, να μας πει ο κ. δήμαρχος: θα προχωρήσει στη σύσταση της δημοτικής επιχείρησης και θα έχει στους σκοπούς της και τη δημοτική τηλεόραση, κάτι το οποίο οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι και ο βασικός σκοπός της διοίκησης, να δημιουργήσει ένα απολύτως ελεγχόμενο μέσο, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο “δήμο μέσα στο δήμο”, με προσλήψεις και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις στους δημότες;» κατέληξε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -