Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΟ σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βγάζεις ποτέ τα...

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βγάζεις ποτέ τα παπούτσια σου στο αεροπλάνο

Υπάρχουν πολλοί αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ώστε να γίνεται το ταξίδι μας πιο ευχάριστο και ασφαλές.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι «άγραφοι νόμοι» που ίσως δεν γνωρίζαμε έως τώρα αλλά καλό είναι να ακολουθούμε, ώστε να διευκολύνουμε τόσο το δικό μας ταξίδι όσο και των άλλων.

Μια αεροσυνοδός, μάλιστα, απαντώντας σε φόρουμ, έκανε γνωστό κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης ρώτησε γιατί ζητούν από τους επιβάτες να φορούν τα παπούτσια τους κατά την απογείωση. Και είναι μια πολύ λογική ερώτηση, αν σκεφτεί κανείς ότι το να βγάλεις τα παπούτσια κατά τη διάρκεια της πτήσης, βοηθά στο να μειωθεί το πρήξιμο.

Η αεροσυνοδός, Tony Luna, απάντησε λοιπόν: «Εκτός του ότι μπορεί να μυρίσει άσχημα όλη η καμπίνα, τα παπούτσια είναι απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτη ανάγκης, αν και αυτό δεν περιλαμβάνεται στις πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροπλάνου».

«Σε περίπτωση ανάγκης, πιθανά συντρίμμια μπορεί να μπλοκάρουν το δρόμο προς την έξοδο. Αν τα πόδια σας λοιπόν δεν είναι καταλλήλως καλυμμένα, μπορεί να είναι δύσκολο να βγείτε», προσθέτει.

Επίσης, το να κυκλοφορείς στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια είναι άσχημη εικόνα αλλά και ανθυγιεινό, καθώς το πάτωμα δεν είναι εντελώς καθαρισμένο μεταξύ των πτήσεων.

Για να μη μιλήσουμε για το θέαμα μιας κάλτσας και των απλωμένων ποδιών. Θεωρείται δεδομένο.

Ακόμη, ίσως να ενοχληθούν οι άλλοι επιβάτες και το πλήρωμα, οπότε είναι προτιμότερο να ταξιδεύουμε με τα παπούτσια μας στη θέση τους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αξιωματικός του στρατού ο 38χρονος που συνελήφθη με ναρκωτικά στη Σαμοθράκη

Σε διαθεσιμότητα με απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια αξιωματικός του στρατού που συνελήφθη...

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης – Πιθανή αξιοποίηση ως χώρος στάθμευσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού κολυμβητηρίου στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο τη...

Φωτιά στη Ροδόπη: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση μεταξύ των περιοχών Μικρό Πιστό και Τσιφλίκι, του...

ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου: Απαγορεύεται αυστηρά η άντληση νερού από τις διώρυγες

Ο Οργανισμός ενημερώνει όλους τους παραγωγούς ότι:Απαγορεύεται αυστηρά η άντληση νερού από τις διώρυγες...

Παρόμοια