Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο evros24.gr (βίντεο)

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον Έβρο ο υποψήφιος εκ νέου Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) παραχώρησε συνέντευξη στο evros24.gr και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη, στο Σουφλί.

“Οι νέοι δεν πρέπει να αφήσουν τους μεγαλύτερους να αποφασίσουν για το μέλλον τους”

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε κατ’ αρχήν στο ερώτημα με πιο πρώτο θα πεισθούν οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.
“Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρώτες πολιτικές κάλπες που στήνονται από το Σεπτέμβριο του 2015 και πιστεύω πως υπάρχει πολύ υλικό και διάθεση για συμμετοχή και επίσης γίνονται την ίδια μέρα με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου η κάθε οικογένεια έχει κι έναν υποψήφιο. Άρα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο ο πολίτης να ψηφίσει” είπε. Ειδικά, έκανε έκκληση στους νέους να πάνε να ψηφίσουν και να μην αφήσουν τους μεγαλύτερους να αποφασίσουν για το μέλλον της.

Απαντώντας για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό απάντησε πως “φυσικά μας απασχολεί. Όταν φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι από ταλαντούχο σου υλικό είναι σα να φεύγει το είμαι από τον οργανισμό. Αυτή η εξαγωγή “εγκεφάλων” έχει σταματήσει πιστεύω. Κορυφώθηκε τα 2010-2014 λένε τα επίσημα στοιχεία. Το θέμα είναι τώρα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Τα παιδιά θέλουν να γυρίσουν πίσω. Αγαπάνε την πατρίδα τους. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις εργασίας, να συνεχισθεί η ανάπτυξη και να ενισχυθούν τα προγράμματα για πτυχιούχους του ΟΑΕΔ” είπε μεταξύ άλλων.

“Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ”

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από την αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πως “δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος” και κυρίως από τις νέες προτάσεις. “Ο προσωπικός μου αγώνας είναι όχι μόνο καμία περικοπή στην κοινή αγροτική πολιτική αλλά και αύξηση. Γι αυτό οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, γιατί οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις θέλουν περικοπή” τόνισε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που δίνονται για την αγροτική ανάπτυξη που όμως τα περασμένα χρόνια σπαταλήθηκαν ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα.

“Η Ευρώπη στο μεταναστευτικό φέρθηκε με έναν τρόπο ανάξιο της αποστολής της”

Φυσικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης κλήθηκε να απαντήσει και για το μεταναστευτικό πρόβλημα και την “εγκατάλειψη” των αστυνομικών του Έβρου που μένουν χωρίς εξοπλισμό.
Στην απάντησή του είπε πως πράγματι “η Ευρώπη έδειξε μια άρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κι άφησε μόνη της την Ελλάδα. “Υπάρχουν προβλήματα. Πιέζω να επιταχυνθούν οι ρυθμοί αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων για να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα. Ωστόσο ξέρω τους αριθμούς που λένε ότι υπάρχει μείωση των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με το 2015 κατά 95%. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Εγκλωβίζονται. Η ευθύνη ανήκει στην Ευρώπη”

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σαφώς θα επηρεάσει και την εσωτερική πολιτική της χώρας μας, αφού είναι ένα σκαλοπάτι για τις Εθνικές εκλογές.

Ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι χρήσιμος για τη χώρα μας, και έχει να δώσει πολλά ακόμα με μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα,όσο θα βρίσκεται μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και ουδέ ποτέ σκέφθηκε να γυρίσει και να πάρει υπουργικό θώκο. Για το λόγο αυτό και διεκδικεί από τους πολίτες τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Δείτε αναλυτικά όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά στα οποία απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης: