Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΔ. Ρίζος:«"Βασιλιάδες" των fake news και της υποκρισίας, δεν σέβονται ούτε τον...

Δ. Ρίζος:«”Βασιλιάδες” των fake news και της υποκρισίας, δεν σέβονται ούτε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, ούτε κανέναν και τίποτα».

Πριν από λίγες ημέρες τα “έγκριτα”, γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ – αναφέρομαι στην γνωστή συγκεκριμένη μερίδα – με αφορμή την συνάντηση Γαβρόγλου-Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμο για την διευθέτηση των σχέσεων κράτους-εκκλησίας, δεν δίστασαν να αποδώσουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη την δήλωση “δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας”.

Φυσικά επρόκειτο για τερατώδες ψέμα.

Ανάγκασαν τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη να βγει και να δηλώσει με σαφήνεια ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την μεριά του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θυμήθηκα την ιδιαίτερα τιμητική συνάντηση που είχα λίγο καιρό πριν, συγκεκριμένα τον Ιούνη που μας πέρασε, με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, στο περιθώριο των εργασιών της 51ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που “λάμβανε χώρα” στην πόλη των Τιράνων.

Ακόμη και σε εκείνη την συνάντηση, τα γνωστά και μη εξαιρετέα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, είχαν φροντίσει να “αποδώσουν” στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο τη φράση “Φοβάμαι τη συμφωνία με τα Σκόπια”. Τότε, βλέπετε, ήταν νούμερο 1 στην επικαιρότητα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Φυσικά, γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για ένα ακόμη τερατώδες ψέμα, διότι ήμουν εκεί, ήξερα ακριβώς τι είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος στις λιγοστές κουβέντες που είχε ανταλλάξει με τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Αλλά πραγματικά, με αφορμή αυτά τα δύο περιστατικά, αναρωτιέμαι (φωναχτά): αναμενόμενο – σε ένα βαθμό – να επιτίθενται με ύβρεις και μπόλικο “κιτρινισμό”, χυδαία πολλές φορές, στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέλη και τα στελέχη της Κυβέρνησης. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά, παλαιότερα, ήταν και πολλά τα λεφτά άλλωστε. Αλλά να μην διστάζουν να χρησιμοποιούν και να επικαλούνται τόσο κραυγαλέα fake news, για να καταλήγουν να κατασυκοφαντήσουν με αυτόν τον τρόπο, τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας; Ε, εκεί νομίζω ότι μιλάμε για μέσα και ανθρώπους που είναι έτοιμοι για όλα.

Και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα για τον τόπο μας.

Ρίζος Δημήτρης,

Βουλευτής Ν. Έβρου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Καιρός : Ολική μεταβολή του σκηνικού με καταιγίδες και αστάθεια από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη

Στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα...

Παρόμοια