Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
13.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoN. Γκαρά: «Πληρώνουμε το πιο ακριβό και αργό ίντερνετ στην ΕΕ –...

N. Γκαρά: «Πληρώνουμε το πιο ακριβό και αργό ίντερνετ στην ΕΕ – Πανάκριβη η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα» (βίντεο)

- Παρέμβαση της Βουλευτή Έβρου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής

 Τα ζητήματα του ακριβού διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και της υποβάθμισης των ΕΛΤΑ ανέδειξε στην τοποθέτηση της, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναστασία Γκαρά, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κα Γκαρά παρουσίασε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία, οι τιμές στη χώρα μας για τις μεσαίες, υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες σταθερής σύνδεσης διαδικτύου είναι από 6% έως 136% πιο ακριβές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αναφορικά με τις ταχύτητες σύνδεσης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε στοιχεία τα οποία φέρνουν την Ελλάδα προτελευταία στη σχετική λίστα, πολύ πίσω ακόμα και από άλλες γειτονικές χώρες όπως Κροατία και Βουλγαρία. Επισήμανε δε, πως η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και στο θέμα της συνδεσιμότητας αλλά και της χρήσης οπτικών ινών.

Η κα Γκαρά ζήτησε από την ΕΕΤΤ να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου οι πάροχοι να προχωρήσουν άμεσα στην αναβάθμιση των γραμμών προσφέροντας γρήγορες συνδέσεις μειώνοντας παράλληλα το κόστος σύνδεσης, τουλάχιστον, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ότι αφορά τις τιμές κινητής τηλεφωνίας στηλίτευσε το γεγονός πως η χώρα μας παρουσιάζει υπερβάσεις από 23% έως 95% σε 7 από τις 12 κατηγορίες τιμολόγησης που θέτει η Κομισιόν. Ζήτησε από την ΕΕΤΤ να παρέμβει ουσιαστικά στην αναπροσαρμογή και μείωση των τιμών.

Εκτενή αναφορά έκανε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ. Επικαλέστηκε την έκθεση πεπραγμένων της ΕΕΤΤ για το 2020 όπου αναφέρεται πως η τεράστια επιδείνωση σε όλους τους μετρήσιμους δείκτες (ταχύτητα, αξιοπιστία, ημέρες επίδοσης) οφείλεται, συν τοις άλλοις, στην  υποστελέχωση του δικτύου και τις πεπαλαιωμένες υποδομές.

Υπογράμμισε πως από τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και η κυβέρνηση ξεκίνησε την περιβόητη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, υποκαταστήματα κλείνουν συνεχώς, ακόμη και σε ακριτικές περιοχές όπως είναι ο Έβρος, σε πολλές περιοχές συγχωνεύονται ή παραμένουν υποστελεχωμένα με μειωμένες ώρες λειτουργίας, με αποτέλεσμα υπηρεσίες να συρρικνώνονται και οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες να μένουν χωρίς ακόμη και τις βασικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας, η Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως αν συνεχιστεί η ραγδαία και συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους ως Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Αλεξανδρούπολη: Νέες μανόλιες στην οδό Αγίου Δημητρίου – Επέκταση των φυτεύσεων μετά την Κονδύλη

Μετά τις φυτεύσεις στην οδό Κονδύλη, η δράση πρασίνου συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη, αυτή τη...

Κατέρρευσε στηθαίο ταράτσας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όταν κατέρρευσε τμήμα από...

Παρόμοια