Ν. Γκαρά: “Εντός των επόμενων ημερών οι πληρωμές των τευτλοπαραγωγών”

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των  τευτλοπαραγωγών της χώρας  το πρώτο ποσό για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) το 2017.

Μιλώντας σχετικά, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, εξήγησε πως αποκλειστική υπεύθυνη για την καθυστέρηση είναι η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς η βιομηχανία έχει ήδη καταθέσει όλες τις εγγυήσεις και τα χρήματα, ωστόσο η συγκεκριμένη τράπεζα καθυστέρησε τις πληρωμές.

Χορηγούμενη

“Αυτό που αναμέναμε ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας προκειμένου να παρθεί η απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων των παραγωγών, κάτι το οποίο έγινε και πλέον αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών, να γίνουν οι καταθέσεις στους λογαριασμούς” τόνισε.

Αναφορικά τώρα με τη βιωσιμότητα και το μέλλον της ΕΒΖ, η Βουλευτής υπογράμμισε πως αναμένεται η οικονομοτεχνική μελέτη από ανεξάρτητη εταιρία, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, απο εταιρίες του εξωτερικού και πρέπει όλα τα δεδομένα να μελετηθούν σωστά προκειμένου, η Διοίκηση της εταιρίας να μπορέσει να βρει τον τρόπο να πατάει σε σταθερά βήματα, και να υπάρξει η ενίσχυση αλλά και η βιωσιμότητα της συγκεκριμένης εταιρίας.