Ν.Γεωργιάδης: “Ζούμε, σε ένα περιβάλλον αυστηρών ελέγχων , μηδενικής ανοχής και εξοντωτικών προστίμων” -video

Χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην Πάτρα πάνω από σαράντα (40) σωματεία εστίασης από κάθε πλευρά της Ελλάδας έδωσαν το παρόν στην πανελλήνια συνέλευση συλλόγων εστίασης και αναψυχής Ελλάδος.

Από τον Ακριτικό Έβρο που τόσο βάλλεται τα χρόνια της κρίσης σε αυτήν την πανελλήνια συνάντηση, όπως μας είπε ο Νίκος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ -Εστίαση Αλεξανδρούπολης, το σωματείο συμμετείχε με ένα δελτίο τύπου που έστειλε δηλώνοντας την πλήρη σύμπλευση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

“Η εστίαση με τα τόσα προβλήματα που έχει πρέπει να αντιδράσει. Όλοι τάχθηκαν υπέρ αυτής της πρότασης και έτσι κι εμείς ως σωματείο Έβρου αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε πρώτα τα προβλήματά μας στον κόσμο και τα αιτήματά μας” είπε ο Νίκος Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι όλα τα μέλη του σωματείου είναι πολύ ενωμένα και υπάρχει απόλυτη συνεργασία.

Αναφερόμενος στα αιτήματα του κλάδου τα ανέφερε αναλυτικά. Αυτά είναι:

1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α.
2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών
3. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων
4. Αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο)
5. Εξ ορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ κλπ κλπ …

Επίσης ο Νίκος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στους τιμοκαταλόγους για τυφλούς συνανθρώπους μας που υποχρεούνται να έχουν τα καταστήματα, και οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν το γνώριζαν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν πρόστιμα

“Ζούμε, σε ένα περιβάλλον αυστηρών ελέγχων , μηδενικής ανοχής και εξοντωτικών προστίμων.  Έχουμε κληθεί να πληρώσουμε την οικονομική καταστροφή της χώρας .
Όλοι μαζί τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα.
Είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ανομία, την ακραία παραβατικότητα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όμως το νερό έφτασε πλέον πάνω από την μύτη, η εστίαση ασφυκτιά”. αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου του Σωματείου Καφέ Μπαρ -Εστίαση Αλεξανδρούπολης.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Νίκος Γεωργιάδης: